Crkva se oglasila o snimci vjeroučitelja koju je objavio Index: "Razmotrit ćemo slučaj i odlučiti"

Crkva se oglasila o snimci vjeroučitelja koju je objavio Index: "Razmotrit ćemo slučaj i odlučiti"

Foto: Hina/Facebook

POVODOM Indexove snimke vjeroučitelja Krešimira Bagarića iz zagrebačke OŠ Matija Gubec očitovala se i Zagrebačka nadbiskupija, koja je po Vatikanskim ugovorima nadležna za vjeroučitelje koji predaju u zagrebačkim školama.

> Vjeroučitelji u školama su nedodirljivi, ravnatelji i ministarstvo su pred njima nemoćni

“Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije ovim putem obavještava javnost da su upoznati sa slučajem neprimjerenog govora vjeroučitelja u OŠ Matija Gubec g. Krešimira Bagarića.
 
Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova g. Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka. 
 
Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima”, stoji u priopćenju koje je medijima poslao Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.
 
Podsjetimo, Index je sinoć objavio snimku na kojoj se spomenutog vjeroučitelja čuje kako djeci na satu govori svoje političke stavove i pritom poziva na nasilje. Index je dobio snimku Bagarićeva divljanja na nastavi u jednom osmom razredu, snimio ga je jedan od učenika. Bagariću ovo nije prvi put da se tako ponaša pa je dijete skupilo hrabrosti da snimi vjeroučitelja i dostavi snimku Indexu. 

>> IMAMO SNIMKU Vjeroučitelj djeci u Zagrebu: "Mesića i Pusićku treba strijeljati i baciti u septičku jamu"
 
Bagarić je učenicima govorio da bi trebalo strijeljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, hvalio ratnog zločinca Ratka Mladića i iznio niz problematičnih stavova koji ulaze u područje govora mržnje i pozivanja na nasilje.

O svemu se jutros oglasila i ministrica Blaženka Divjak koja je kazala kako je šokirana.

>> Ministrica Divjak najavila istragu zbog Indexove snimke vjeroučitelja: "Šokirana sam"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara