Crkvenac optimističan u vezi s kninskim TVIK-om

MINISTAR financija Mato Crkvenac rekao je danas u Kninu da se tamošnji TVIK u kratkom roku može transformirati jer nakon što se završi stečajni postupak i obavi privatizacija u njegovu krugu, u okviru buduće industrijskopoduzetničke zone moći će se razvijati razni poduzetnički programi u čemu bi značajnu ulogu trebao odigrati i županijski Centar za poduzetništvo.

Crkvenac je na konferenciji za novinare, nakon što je u Poglavarstvu grada Knina razgovarao s gradonačelnikom Vinkom Marićem i šibensko-kninskim županom Dujom Stančićem, rekao da će i HBOR, kao najveći TVIK-ov vjerovnik, te Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo pratiti razvojne programe unutar TVIK-a.

I za druga poduzeća postoje zainteresirani partneri, najavio je ministar Crkvenac, ističući da je varaždinski "Varteks" spreman pokrenuti proizvodnju sa 120 zaposlenih u "Kninjanki", ali žele s druge strane partnerski odnos jer im nije namjera biti socijalnom ustanovom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački "Agrokor" želi pak ući u ulaganja u obnovu tvornice stočne hrane i mlin u sklopu "Agroprerade" Knin, a spreman je i za pokretanje proizvodnje povrća s kooperantima.

Novoosnovani fondovi - Fond za regionalni razvoj i Fond za razvoj i zapošljavanje - mogu znatno pridonijeti gospodarskom razvoju kninskog kraja, osobito velike su šanse u razvoju poljoprivrede gdje bi Fond za razvoj i zapošljavanje mogao u mljekarstvu kreditirati 40 do 50 kooperanata. Novac nije uvijek problem, već valjani razvojni programi, naglasio je Crkvenac, koji će tijekom popodneva posjetiti i Kistanje.

O razvoju područja Bukovice, kojemu je središte općina Kistanje, razgovarat će s načelnikom općine Markom Kardumom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara