Crna Gora uvela "doživotnu plaću" majkama troje ili više djece

Crna Gora uvela "doživotnu plaću" majkama troje ili više djece

Foto: Shutterstock

U CRNOJ Gori od danas stupa na snagu izmijenjeni Zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti, prema kojem majke sa troje i više djece imaju pravo na doživotnu mjesečnu naknadu, javlja Anadolu, prenosi ekskluziva.ba. 

Na doživotnu mjesečnu naknadu imaju pravo i roditelji ili skrbnici djece s posebnim potrebama. Majke s troje i više djece, koje imaju 25 godina radnog staža, trebale bi dobiti 330 eura, kao i majke sa četvero i više djece te 15 godina radnog staža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženama s troje i više djece te 15 godina staža, a koje su prijavljene na Zavod za zapošljavanje Crne Gore, primat će po 193 eura. Roditelji ili skrbnici djece s posebnim potrebama trebali bi dobivati mjesečnu naknadu od 193 eura.

Oni koji ispunjavaju uvjete za mjesečne naknade morat će se ipak odlučiti između plaće i naknade, odnosno plaće i penzije, s obzirom da primanje jednog isključuje drugo.

Prema podacima crnogorskog Zavoda za zapošljavanje, oko sedam tisuća žena u Crnoj Gori zadovoljava uvjete za ostvarivanje prava na doživotnu naknadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara