Crnić pojasnio izjavu o (ne)odgovornosti HDZ-a i SDP-a za stanje u pravosuđu

PREDSJEDNIK Vrhovnog suda Ivica Crnić uz ispriku je danas pojasnio svoju jučerašnju izjavu da ´za stanje u pravosuđu nije kriva ni vladavina HDZ-a ni vladavina SDP-a´.

Crnić u priopćenju za javnost navodi da su neka javna glasila dala veliki značaj dijelu njegova izlaganja na obilježavanju 25. godišnjice Upravnog suda u kojem je spomenuo ulogu HDZ-a i SDP-a prema sudbenoj vlasti, pri čemu se moglo razumjeti da je rekao da te stranke nemaju nikakvu odgovornost za stanje u sudbenoj vlasti.

Crnić dopušta mogućnost da njegovo izlaganje u tom dijelu nije bilo dovoljno jasno zbog čega se ispričava svim sudionicima tog skupa i cjelokupnoj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pojašnjava ´da nije htio nikoga osloboditi njegove odgovornosti za stanje u sudbenoj vlasti jer je jasno da ponašanje stranaka na vlasti itekako ima odraza na bolji ili lošiji položaj pravosuđa´.

On je, kako tvrdi, želio istaknuti da bavljenje prošlošću neće bitno pridonijeti poboljšanju stanja, a da sadašnja hrvatska vlast ne odgovara samo za svoje postupke prema sudbenoj vlasti jer aktualnoj vlasti uvijek stižu na naplatu ´dugovi´ ranijih vlasti, pa i HDZ-a, navodi Crnić.

Stoga je aktualnu vlast ´pozvao da svojim konkretnim potezima pomogne uspješnijem djelovanju sudbene vlasti´, kaže, između ostalog, Crnić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara