Crnim sprejem išarana spomen-ploča splitskim partizanima

Crnim sprejem išarana spomen-ploča splitskim partizanima
Screenshot: Google maps

SPLITSKA policija istražuje tko je crnim sprejem išarao spomenik Prvom partizanskom odredu u gradskom kvartu Sućidar i na kamenoj ploči napisao dva imena grada - Macelj i Maribor.

Kako je Antonela Lolić iz splitske policije rekla za Hinu, policija će obaviti sve što treba, poduzeti sve mjere i radnje iz nadležnosti policije te izvide.

Zbog novog uništavanja spomenika priopćenjem se oglasio i čelni čovjek splitskog SDP- a Goran Kotur koji je, među ostalim, napisao da su napadači na spomen-ploču Prvom splitskom partizanskom odredu ustvari napadači na hrvatske granice.

​"​Po tko zna koji put je vandalizirana spomen-ploča Prvom splitskom partizanskom odredu​, a to je spomen-ploča momcima koji su u ljeto 1941. godine krenuli s Plokita u borbu protiv talijanske fašističke aneksije jednog dijela i okupacije drugog dijela Dalmacije i kod Košuta su se suprotstavili višestruko brojnijem i tehnički nadmoćnijem neprijatelju - talijanskim i ustaškim snagama.

U toj borbi dio ih je poginuo, dio je zarobljen i kasnije strijeljan u Ruduši kod Sinja, a dio se probio kroz fašistički obruč. Nadam se da će policija ovaj put otkriti počinitelja, s obzirom na činjenicu da devastacija antifašističkih spomenika kod nas u pravilu prolazi bez otkrivanja počinitelja​", naveo je u priopćenju Kotur.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara