Crnogorac pucao iz pištolja na susjeda, posvađali se zbog šaha

Crnogorac pucao iz pištolja na susjeda, posvađali se zbog šaha
Ilustracija: EPA

CRNOGORSKA policija uhitila je ovih dana jednog pasioniranog ljubitelja šahovske igre koji je, nakon svađe zbog šahovske figure, pokušao ubiti susjeda.

Esko Erović (56) iz Osmanbegovog Sela kod Bijelog Polja, na sjeveru Crne Gore, uhićen je zbog pokušaja ubojstva svog susjeda Huseina Smakića (70), kojeg je optužio da mu je ukrao šahovsku figuru, prenio je u petak podgorički dnevnik Dan.

Upucao susjeda u lijevu ruku i nanio mu teške ozljede

"Esko Erović je u srijedu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina Smakića, zvanog Huskara. Ispalio je hitac koji je Smakića pogodio u lijevu ruku i nanio mu teške tjelesne ozljede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu, a službenici bijelopoljskog Centra sigurnosti brzo su ga pronašli i uhitili”, navodi se u rješenju kojim je određen pritvor osumnjičenom Eroviću.

Napadač rekao da je samo želio zastrašiti susjeda

List piše da je Erović na saslušanju sucu istrage ispričao da nije imao namjeru ubiti Smakića već ga je, ljutit zbog svađe, samo želio zastrašiti. Ranjeni Smakić, s druge strane, istražiteljima je ispričao kako je sve počelo nakon jedne potpuno bezazlene situacije tijekom partije šaha.

Dvojica šahista igrala su dan ranije u seoskoj prodavaonici uobičajenu partiju šaha. "Dok smo razmjenjivali figure, u situaciji kada sam ga trebao matirati, Erović me je optužio da sam mu ukrao topa", ispričao je Smakić navodeći da su se oko toga porječkali, ali da su ih prisutni nekako razdvojili i svatko je otišao na svoju stranu.

Traktorom došao do susjeda, izvadio pištolj i pucao

Dan kasnije, dok je bio u blizini obiteljske kuće, seoskim putem traktorom je naišao Erović, zaustavio se, izvadio pištolj i s desetak metara udaljenosti pucao prema Smakiću. Metak mu je prošao kroz podlakticu. Ozljeda je sanirana u bjelopoljskoj bolnici, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Istraživanje organizacije “Small Arms Survey” (SAS) pokazalo je da je Crna Gora vodeća država u Europi po broju komada vatrenog oružja po glavi stanovnika. Prema tom istraživanju, na 100 stanovnika Crne Gore ima 39,1 komad vatrenog oružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara