Crnogorska policija privela Karadžićevu obitelj koja je najavila odlazak iz Crne Gore

Crnogorska policija privela Karadžićevu obitelj koja je najavila odlazak iz Crne Gore

CRNOGORSKA policija privela je jučer na saslušanje suprugu, sestru, kćerku i zeta Luke Karadžića, brata haškog optuženika Radovana Karadžića.

Kako prenosi Pincom.info Luka Karadžić potvrdio je crnogorskim medijima da je policija u Podgorici prvo uhitila njegovog zeta Radana Tomovića, koji je ispitivan o poslovima svoga tasta. On je naveo da su policajci tijekom ispitivanja u jednom trenutku optužili Tomovića da zna gdje se nalazi Radovan Karadžić, što je on odbacio kao neistinu.

Nakon njega, policija je privela i nećakinju Radovana Karadžića, koju su ispitivali zbog čega je bila na Palama kod svoje strine Ljiljane Zelen Karadžić i te daje li podršku svom stricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Karadžić kazao je i kako je crnogorska policija privela i ispitivala i njegovu suprugu Milicu, koja se slučajno zatekla u Nikšiću, te da su nju pitali gdje je iz stana u Beogradu nestao pulover s kožnim zakrpama na rukavima. Osim navedenih ispitivana u policiji bila je i sestra Luke i Radovana Karadžića Ivanka Karadžić-Đurđevac.

"Hoće se malo dokazati, pokazati da se radi na uhićenju Radovana Karadžića. Međutim trebaju znati da sestra i rodbina ne znaju ništa o njemu. Crnogorska policija želi nas samo maltretirati i blamirati. Postalo je nepodnošljivo da nam je netko stalno za petama i da nas prisluškuju. Mi ne znamo gdje je Radovan i neka nas puste na miru." - rekao je Luka Karadžić dodajući kako su Karadžići blizu odluke da napuste Crnu Goru upravo zbog maltretiranja koje, tvrdi on, trpe već godinama.

A.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara