Crnogorski premijer u sukobu interesa: Đukanović vodi državu i četiri privatne tvrtke

Crnogorski premijer u sukobu interesa: Đukanović vodi državu i četiri privatne tvrtke

PREDSJEDNIK Vlade Crne Gore Milo Đukanović osim što vodi svoju državu, u isto vrijeme vodi svoje četiri privatne tvrtke kojima je većinski vlasnik, pa su sve veći izrazi nezadovoljstva građana te zemlje koji smatraju kako je premijer u očitom sukobu interesa. S tim u svezi njegov kabinet izdao je i službeno priopćenje koje je trebalo pojasniti kako će Đukanović zamrznuti privatne poslove, a u isto vrijeme posvetiti se premijerskoj dužnosti, a da ne dođe u sukob interesa.

Lažno priopćenje vladina kabineta

"Milo Đukanović je već poduzeo korake i prekinuo svaku poslovnu aktivnost tvrtki koje su u njegovom većinskom vlasništvu. Birokratska procedura u skladu sa zakonom bit će obavljena u dozvoljenom roku od 15 dana", stajalo je u priopćenju prije tjedan dana, no crnogorski novinari su otkrili kako ni sedam dana nakon tog priopćenja  Đukanović još uvijek nije pokrenuo inicijativu za gašenje svojih tvrtki, a niti za prebacivanje vlasništva na drugu osobu.

Posebice je pak zanimljivo kako opcija "zamrzivanje tvrtki" ne postoji u pravnoj legislativi Crne gore, a koju je premijer Đukanović spomenuo više puta. Đukanović je vlasnik tvrtki Capital invest, Primary Invest,  Select Investmenta, te Global Montenegro, koje se bave svime od konsultinga do nekretnina, a suvlasnik je i tvrtke "Univerzitats". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoznat način vraćanja duga nepoznatoj engleskoj banci

Crnogorska se javnost tako ovih dana najviše zabavlja oko tvrtke Capital Invest koja je prije godinu dana uzela kredit u iznosu 1.5 milijuna eura od nepoznate engleske banke. Štoviše, nikom nije ni poznato čime se Capital bavi, a jedino što se zna je da su kupili nekoliko dionica različitih tvrtki. Postavlja se tako pitanje na koji je način dosad Đukanović vraćao kredit, te posebno zanimljivo, kako ga misli vraćati u budućnosti.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara