Crnoja sve priznao, ali "podmeće mu se jer je hrvatski branitelj"

Crnoja sve priznao, ali "podmeće mu se jer je hrvatski branitelj"

Foto: FAH

MINISTAR branitelja Mijo Crnoja danas se za Dnevnik HRT-a osvrnuo na sve medijske napise i nekolicinu afera koje se vežu uz njega.

Prvo je prokomentirao slučaj o zemljištu koje je dobio od Grada Samobora.

> Crnoja prevario Samobor za zemljište, Grad pokreće postupak

"Ja ovdje imam i sudsko rješenje Općinskog suda u Samoboru, gdje je odbačena njihova zabilježba roka od 3 godine, gdje je tim rješenjem rok otklonjen, ima tu i rok od 10 godina da ne smijem prodati zemljište, oni to imaju kod sebe.

Raspolažem svojim zemljištem koje je 1/1 i da mogu šta hoću i kako hoću raspolagati, nema nikakvog roka od 3 godine. U fazi sam ishođenja dokumentacije za građevinsku dozvolu i priprema za gradnju. Nisam odustao od gradnje kuće, tu namjeravam i hoću izgraditi obiteljsku kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O lažnoj adresi

"Insinuacije medija su navodi o lažnom prebivalištu, to je otvoreni napad na mene i novu Vladu. Ja, koji sam bio spreman život za domovinu dati, pa da se spustim na te grane zbog plaćanja poreza?

Želim biti na toj adresi prijavljen, sva dokumentacija je tu, prijavljen sam od 13.11.2013. i tamo želim kuću izgraditi, tamo sam prijavljen da bih lakše papirologiju mogao rješavati, samo zbog administrativnih razloga", rekao je, priznajući tako da je prijavio lažno prebivalište. Podsjetimo, popodne su iz Ministarstva branitelja objavili kako Crnoja sve demantira te najavili tužbe protiv medija.

"Pogriješio sam, ali nisam s tom namjerom išao. Moja obitelj je u Zagrebu prijavljena cijela, zaista sam tamo prijavljen da lakše dođem do papira i dođem do građevinske dozvole", dodatno je pojasnio za Dnevnik Nove TV.

Spreman namiriti dug i snositi posljedice

"Spreman sam u potpunosti namiriti dug koji je nastao od 2013. godine gradu Zagrebu. I zato imamo rješenja, oko toga da sam nasilnik, imam presudu u kojoj stoji da je optužba odbijena i još jedna stvar, o tome da sam proveo vrijeme u Remetincu, bio sam tamo, da, ali mi se nadoknadila šteta zbog neopravdanog uhićenja, i to imam napismeno.

Spreman sam snositi sve posljedice koje zatraže od mene nadležni", ističe.

"Nisam razgovarao sa šefom stranke niti s premijerom, nije bilo vremena, ali preko glasnogovornika komuniciramo, i preko prijatelja iz središnjice iz stranke.

Imamo informacije da sutra novi ministar slijedi (op.a. koji će biti medijski kritiziran), a ne mislim na Hasanbegovića. Ako zbog jednog članka treba odstupiti ministar, kuda nas to vodi? Danas prvi, sutra drugi, onda treći", kaže Crnoja, koji očigledno ne shvaća koncept političke odgovornosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara