Croatia osiguranju međunarodni certifikat ISO 9001:2000

CROATIA OSIGURANJE je prvi osiguratelj u Hrvatskoj kojem je dodijeljen međunarodni certifikat renomirane britanske kuće Lloyds Register, za sustav upravljanja kvalitetom u životnim osiguranjima prema normi ISO 90001:2000.

Giovanni Oliveri, direktor Lloyds Register Quality Assurance centara iz Milana, uručio je certifikat ISO 90001:2000 predsjedniku Uprave Croatia Osiguranja d.d. Hrvoju Vojkoviću na svečanoj konferenciji održanoj u srijedu u hotelu Regent Esplanade.

Vojković je izrazio zadovoljstvo što je kuća dobila potvrdu izvrsnosti za životna osiguranja u godini kada obilježava jubilarnu 100-tu godinu poslovanja u segmentu životnih osiguranja.

"Pored činjenice da smo dobili certifikat ISO 9001:2000, za nas je posebno značajno da smo u situaciji kada na tržištu postoji snažna konkurencija preuzeli vodeću poziciju na području životnih osiguranja", rekao je Vojković. Vjeruje da će na tržištu Srbije i Crne Gore, gdje je najveće hrvatsko osiguravajuće društvo prisutno nešto manje od dvije godine, bilježiti jednako dobre rezultate kao u Hrvatskoj.

Prošlu godinu Croatia osiguranje d.d. završilo je rastom zaračunate premije u životnim osiguranjima od 18 posto, čime je ispred Grawe osiguranja zauzelo čelnu poziciju na tržištu životnih osiguranja. U 2004. godini sklopljeno je preko 15.900 polica osiguranja za slučaj doživljenja i smrti.

Planovi za 2005. godinu su daljnji trend rasta i razvoja tržišta životnog osiguranja od 14 posto, te osnivanje novog dioničkog društva za životna osiguranja i uvođenje novog investicijskog produkta životnog osiguranja.

I.B

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara