Crvena akcija: Ne dopustimo policiji i samozvanim vođama da nam kontroliraju prosvjede

Foto: Damir Krajač / Cropix

"PROSVJEDE protiv Vlade u ponedjeljak pokušala je u potpunosti kontrolirati policija u civilu što je, slučajno ili namjerno, potpuno 'promaknulo' svim medijima", ističu danas na svojim službenim internetskim stranicama članovi organizacije Crvena akcija - protiv diktature kapitala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga, navode dalje, objavljuju snimku na kojoj se jasno vidi kako policija u civilu glumeći prosvjednike i u dogovoru s interventnom policijom određuje trasu kojom će se prosvjednici kretati. "Video objavljujemo kako bismo potaknuli narod koji opravdano prosvjeduje da se odupre ovim podmuklim pokušajima policije da preuzme narodne prosvjede", ističu iz organizacije.

Iz Crvene akcije pozivaju građane da ne dopuste danas, kao što se to dogodilo u ponedjeljak, samozvanim vođama i policiji da im preuzme prosvjede. "Ljudi protiv kojih su se udružile sve stranke, jednako u vlasti kao i u oporbi, ne zaslužuju da na njihovom opravdanom bijesu profitiraju bolesno ambiciozni budući političari ni da od njega prave budale čuvari sistema protiv kojeg prosvjeduju", upozoravaju iz Crvene akcije te poručuju: "Policijske provokacije neće proći! Vidimo se na ulici!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara