"Crvena opasnost" u Miklenićevoj glavi: Nije problem palača od oniksa, problem su komunisti!

Foto: Goran Mehkek / Cropix

KLASIČNI manevar bacanja prašine u oči pokušao je u svom novom komentaru izvesti glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić. Nije "glasnogovornik Kaptola" mogao zanemariti skandal koji je izazvala preskupa zgrada Hrvatska biskupska konferencija ni ulje na vatru koje je nemuštim pokušajem pravdanja ("skromnije je skuplje") dodao Josip Bozanić. Jedini izbor koji je Miklenić imao bio je da uzme stvar u svoje ruke i osobno na čistac istjera crkvenu "istinu", po već poznatoj špranci: u nedostatku argumenata, krivi su komunisti!

Pojedinim medijima, zaključuje Miklenić, cilj zasigurno nije informiranje svojih čitatelja već sustavno ocrnjivanje Crkve u Hrvata. Razlozi takvog ponašanja Mikleniću su providni: mediji su "obuhvaćeni strategijom skrivenih središta moći", a središta moći u svojim rukama drže, pogađate, komunisti. "Crvena opasnost", koja na Miklenića iz tjedna u tjedan djeluje kao crvena krpa na bika u koridi, opet je uzrok svih crkvenih problema. A on je valjda zadnja crta obrane pravog hrvatstva i katoličanstva.

"Strategija središta moći uključila je i ovladavanje političkim strankama, pa je među njima sve više ostajala samo verbalna razlika i što se radilo o drugim skupinama ljudi. Posljedica toga ovladavanja očitovala se posebno u tome što su manje-više sve političke stranke po svome funkcioniranju postale kopije bivše komunističke partije u kojoj je vrhuška božanstvo, a svi ostali moraju biti poslušni, na liniji, ili slijedi eliminacija", objašnjava Miklenić.

Korijen problema glavni urednik Glasa Koncila pronašao je u samim začecima hrvatske neovisnosti, u razdoblju kad je na Pantovčaku stolovao Franjo Tuđman. Čak se ni on, uvjeren je Miklenić, nije uspio othrvati komunističkoj napasti, te su jurišnici nekadašnje partije i u novom sistemu učvrstili svoje položaje "često manipulirajući i samim predsjednikom Tuđmanom". Tada je, uvjeren je Miklenić, i razvijena ta zlokobna strategija političke (komunističke) vrhuške, koja je direktno u suprotnosti s hrvatskim nacionalnim interesima. A među nacionalne interese, naravno, spada i blagostanje Crkve pa tako i biskupska palača od oniksa vrijedna 16 i kusur milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara