CRVENI KRIŽ POSJETIO RANJENE U BAGDADSKIM BOLNICAMA

Djelatnici Crvenog križa posjetili su u subotu u bagdadskim bolnicama oko 200 osoba, za koje se tvrdi da su ranjeni u vojnim napadima, te dostavili medicinske zalihe za hitne kirurške operacije usprkos neprekinutim zračnim napadima, kazala je glasnogovornica te organizacije. L

No, Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) nije mogao potvrditi iračke tvrdnje da su tri osobe ubijene i 207 civila ranjeno u američkom brzom napadu na glavni irački grad u petak u noći.

Američki i britanski zrakoplovi bombardirali su neprestano Bagdad u subotu, pojačavajući žestinu zračnog bombardiranja dok su se američki marinci borili s iračkim snagama na rubovima grada Basre na jugu Iraka.

Tim ICRC-a uspio je doći do opće bolnice Al-Yarmouk, te najveće bolnice u Bagdadu Al Kindi i dostaviti im medicinske kirurške zalihe, kazala je glavna glasnogovornica ICRC-a Antonella Notari.

ICRC izaslanstvo posjetilo je dvije bolnice i vidjelo oko 100 ranjenih u svakoj, kazala je Notari Reutersu u Genevi. Dodala je da "ICRC ne može kazati po kojim su okolnostima ranjeni i da li se radi o civilima ili vojnom osoblju".

U izjavi ICRC kaže "da ICRC Bagdad ima značajne zalihe kirurškog materijala za liječenje ranjenih".

(Hina) nz sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara