Čučić opovrgnuo da je zlostavljao suprugu

BIVŠI hrvatski veleposlanik u Belgiji i predsjednik Europskog doma Ljubomir Čučić danas je opovrgnuo tvrdnje da je zlostavljao suprugu i ocijenio da je riječ o smišljenom planu kako bi se u brakorazvodnoj parnici dvije kćeri dodijelile na skrb majci.

Tjednik Nacional jučer je objavio ispovijed Čučićeve supruge Magali Boers koja tvrdi da ju je suprug sustavno psihički i fizički zlostavljao. Ona se, prema pisanju tjednika, s dvije kćeri trenutno nalazi pod zaštitom Autonomne ženske kuće u Zagrebu, u skloništu za žene žrtve nasilja.

"Pod punom moralnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da su navodi izneseni od strane moje supruge u članku u Nacionalu neistiniti, maliciozno interpretirani, a da su rezultat pakosnog i tendecioznog predumišljaja s ciljem da javno i pravno opravda nasilne otmice naših djevojčica Sare i Lare Čučić iz njihova stalnog prebivališta u Zagrebu", kazao je Čučić na konferenciji za novinare.

Dodaje kako je krajnji cilj njegove supruge, koja je lani zatražila razvod braka, dobiti skrbništvo nad djevojčicama i u potpunosti ih odvojiti od njega.

Iznoseći svoje viđenje cijelog slučaja, Čučić je rekao da je suprugu samo jednom udario, te da "jedna obiteljska nesuglasica ne potkrepljuje tvrdnje o nasilju u obitelji".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijede na tijelu Magali Boers, o kojima svjedoče i objavljene fotografije, pripisao je nesretnom padu sa stepenica.

Na konferenciji za novinare bila je i dadilja Čučićevih kćeri koja je izjavila da nije vidjela nasilje u obitelji, a potvrdila je i Čučićeve tvrdnje da je njegova supruga prije nekoliko dana navodno organizirala otmicu starije kćeri.

Zbog napisa u Nacionalu Čučić je jučer ponudio ostavku na mjesto predsjednika Europskog doma, no Središnji odbor ostavku nije prihvatio do rasvjetljavanja cijelog slučaja.

Čučićevu smjenu danas je zatražilo i 11 nevladinih organizacija za zaštitu žena i ljudskih prava.

U otvorenom pismu udruge ističu da je Čučićevo daljnje djelovanje kao predsjednika Europskog doma i glavnog tajnika Europskog pokreta "moralno neprihvatljivo" i da oduzima vjerodostojnost tim organizacijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara