Cura iz Pitomače našla lažne kune na cesti, trošila ih i dijelila. Sudit će joj

Cura iz Pitomače našla lažne kune na cesti, trošila ih i dijelila. Sudit će joj
Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL, Google maps

PROTIV 19-godišnjakinje iz Pitomače podignuta je optužnica. Kako je objavio lokalni portal danica.hr ona je na cesti našla hrpu krivotvorenih kuna koje je dijelila rodbini i trošila u dućanima.

Branila se da nije znala da je novac lažan. Općinsko državno odvjetništvo traži da bude osuđena uvjetno na maloljetnički zatvor.

Prema optužnici, dio novčanica dala je teti, majci i sestri, a dio je zadržala i sama potrošila. Kazala je kako je novčanice vidjela kod dvorišne ograde u Pitomači pa je o svemu obavijestila tetu koja je novac otišla pokupiti.

Majka platila dug za jaja

Ona i teta su tada podijelila novac, svaka je uzela oko 1200 lažnih kuna u apoenima od 100 i 200 kuna. Njena majka rekla je, tijekom istrage, da je od kćeri dobila novčanicu od 100 kuna kojom je platila dug za jaja.

Druga teta na ispitivanju je rekla da je odmah shvatila da se radi o lažnom novcu te da im je rekla da ga unište.

Prema optužnici, trgovina Vit-commerce iz Pitomače oštećena je za 271 kunu, Dario koji je prodavao jaja za 160 kuna, a Jadranka od koje su kupili odjeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači uzvraćali ostatak od 71 kn i 60 kuna, piše danica.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara