Cura iz Pule je pretučena u pritvoru? Odvjetnica: Policajac ju je šakom

Cura iz Pule je pretučena u pritvoru? Odvjetnica: Policajac ju je šakom
Ilustracija: Duško Marušić/Pixsell

GLAS ISTRE objavio je priču o 18-godišnjakinji iz Pule koja je, zbog incidenta koji se proteklog vikenda dogodio u centru grada, završila u pritvoru.

Policija tvrdi jedno, odvjetnica drugo

"Provedenim izvidima utvrđeno je kako je djevojka 16. studenoga oko 3 sata u noći, na raskrižju Laginjine i Anticove ulice u Puli, na naročito drzak način narušavala javni red i mir bacajući prometne znakove po kolniku i nogostupu.

Kada ju je redar upozorio na ponašanje, djevojka ga je počela vrijeđati te je u Laginjinoj ulici srušila metalnu ogradu. Redar ju je tada ponovno upozorio na ponašanje, no djevojka je nastavila vikati i pljuvati po podu unoseći se redaru u lice.

Budući da su tada naišli policijski službenici, redar je zatražio njihovu pomoć. Policijski službenici zatražili su djevojku osobnu iskaznicu, no ona je tada počela negodovati bacajući sa sebe odjeću i stvari.

Pritom je vrijeđala policijske službenike te se nije smirila ni nakon izdanih upozorenja da prestane s narušavanjem javnog reda.

Iz navedenog razloga policijski službenici su je bez uporabe sredstava prisile uhitili i smjestili u policijsko vozilo.

Djevojka je u policijskom vozilu (tzv. marici) udarala o bočne strane vozila i bacala se po podu, radi čega ju je policijski službenik držao rukama odnosno primijenio je nad njom tjelesnu snagu da bi ju spriječio u samoozljeđivanju", odgovorila je policija na upit Glasa Istre.

"Vjerujem da je bila jezičava, ali je li to razlog da ju se tuče?"

No, pulska odvjetnica Marija Budimir tvrdi drugačije.

"Djevojka po mojoj procjeni nije visoka ni 160 centimetara, ima možda 50 kilograma, obojenu kosu… Vidi se po njezinom stavu da je buntovnica, ali šokirale su me ozljede na njezinom licu.

Ona to nije mogla zadobiti od, kako su u policiji rekli, bacanja po "marici" odnosno samoozljeđivanja, zbog čega su te noći kada je uhićena nad njom primijenjena sredstva prisile…

Ona je bila vezana lisicama na leđima kada ju je jedan policajac udario nekoliko puta šakom u glavu.

U srijedu, kada je predana u pritvorsku jedinicu, tražili smo pregled liječnika te je ona i njemu kazala da ju je policajac, dok je bila vezana, šakama oborio na tlo i udario ju čak i dok je bila na tlu. Ona je, vjerujem, bila "jezičava".

No, nju ne smiju kao uhićenu osobu s rukama vezanim na leđima tući. Za mene je prestrašno da policajac udara vezanu djevojku jer se on, zbog njezinih riječi, osjeća uvrijeđenim i ugroženim.

Tim više što su policajci vidjeli da je ona pod utjecajem alkohola. Zbog toga ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog policajca i tražiti da se obavi prepoznavanje", kazala je odvjetnica Budimir za Glas Istre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara