Curica iz BiH umrla u Zadru od sepse uzrokovane vodenim kozicama

Curica iz BiH umrla u Zadru od sepse uzrokovane vodenim kozicama
Ilustracija: YouTube

DEVETOGODIŠNJA djevojčica iz Čitluka u BiH koja je preminula u nedjelju u bolnici u Zadru nakon što su nastupile komplikacije tijekom hitnog prijevoza za Zagreb primljena je u subotu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru u iznimno teškom stanju sepse koju su prouzročile vodene kozice i bakterijska superinfekcija.

Prema priopćenju iz SKB-a Mostar kojim je jučer otklonjena sumnja u neadekvatan liječnički tretman, navodi se kako je pacijentica M. R. (2010.) bila upućena u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu s kojom SKB Mostar ima izvanrednu dugogodišnju suradnju u liječenju najtežih bolesnika, uključujući i djecu i odrasle.

Bakterijska superinfekcija kože

"Navedena ustanova ima apsolutno najbolju jedinicu intenzivnog liječenja u Hrvatskoj i regiji", rekla je glasnogovornica SKB Mostar Adrijana Pandža. Pojasnila je kako unatoč svim naporima nisu uspjeli spasiti ovu djevojčicu kod koje su nastupile komplikacije. Djevojčica je dovedena u Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar 12. siječnja u 20:45 i već tada je bila u stanju sepse.

"Najvjerojatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih čestica", pojasnila je Pandža.

Započelo se s antibiotskom terapijom, no ubrzo je uslijedilo izrazito pogoršanje funkcije disanja, te su devetogodišnjakinju pokušali vozilom hitne pomoći prevesti u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

"Nažalost, unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo", objasnila je glasnogovornica mostarske bolnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara