Cvikov brat: Triput su policajci rekli kako će ubiti Jakšu, a onda traže da im kažem gdje je?!

Tekst: Dragan Miljuš

NAKON što je pet dana obranu iznosio Jakša Cvitanović Cvik, na red je došao njegov mlađi brat Mirjan.

"Sve sam krvavo zaradio"

Pet godina je plovio, u Veloj Luci pokušao preživjeti loveći ribu i pomažući u poljoprivrednim radovima. Zašto ga Želita tereti, pojma nema. Ne zna je, nikad u životu nisu pričali. "Laž je i neistina da sam joj dao heroin. Mislim da su je izmanipulirali da me mogu zatvoriti. Nakon što je Jakša nestao, da nije bilo mene, vjerojatno bi uhvatili sestru, majku, oca...", kaže Mirjan. 

Kupio je gumenjak, ali mu on nije odgovarao za ribolov pa mu je Jakša uzeo gliser. Platio je to nekih 16 tisuća kuna, a za dvije tisuće kuna kupio je Golfa od Ane Birimiše, Cvikove družice. Mirjan ne zna koja je bila priroda njihovog odnosa, a za kupljeno kaže: "Sve što posjedujem, krvavo sam zaradio."

"Kad ti vidim brata ispalit ću sve metke iz pištolja u njega"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je Mirjan da je slagao kada je rekao da mu se brat nije javljao dok je bio u bijegu. "Rekao sam tako jer me bilo strah za Jakšu. Policajci su mi tri puta kazali da će ga ubiti. Jedan mi je rekao: "Kad ti prvi put vidim brata ispalit ću sve metke iz pištolja u njega." Opet bi tako postupio", otkrio je Mirjan.

Tvrdi da je život bio nepodnošljiv, otkako mu je brat u srpnju 2006. godine nestao iz mjesta: "Kad je Jakša pobjegao, ja i moja obitelj bili smo najpraćenije osobe u državi. Dvojica su stražarila sa automatskim oružjem ispred kuće, dvojica iza... Krenuo sam na ribe, ponio večeru, a jedan me zaustavio i pita: "Jel' to nosiš onoj beštiji za jest..."

Upao je Cvik: "Da su ti policajci svjedočili, nikad ne bi došlo do pritvaranja..."

"Pa normalno, pratili su svaki moj korak. Ne znam što su mislili, ali su me non stop pratili. Ja na ribe na Lastovo, tri dana sam bio tamo, i oni skupa sa mnom. Nisu ih interesirale ni mreže, ni parangali, bili su uvjereni da pomažem Jakši", požalio se Mirjan.

"Ova optužnica je napisana kao bajka"

Kad su ga uhitili i doveli u postaju, pitao je zašto je priveden. "Pa zar ti ne čitaš novine?", navodno su mu odgovorili. "Ispada da sam uhićen zbog nečeg što je pisalo po novinama. Njima je samo Jakša bio bitan. Obećali su me pustiti, ako im kažem gdje je. Pa kako ću im reći, kad su kazali da će ga ubiti. Nikad u životu nisam napravio kazneno djelo, ne znam što bi rekao, ova optužnica je napisana kao bajka", kaže Mirjan Cvitanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara