Cvjetičanin posjetila Vesnu Parun

ZAMJENICA ministra kulture Biserka Cvjetičanin posjetila je danas vodeću hrvatsku pjesnikinju Vesnu Parun (1922.), koja se više od godinu dana liječi i živi u Stubičkim Toplicama.

Nakon što je slomila nogu na promociji svoje zbirke pjesama na zagrebačkoj Opatovini, početkom siječnja 2002., Vesna Parun je vezana za invalidska kolica i najviše vremena provodi u bolničkoj sobi.

Unatoč takvu načinu života, pjesnikinja intenzivno piše, te je u prošloj godini objavila tri zbirke pjesama, od kojih posljednju poetsko-satirički kontrapunkt ´Đoko i Đokonda´ u vlastitoj nakladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U dvosatnom razgovoru sa zamjenicom ministra govorila je o svom životu, poeziji, knjigama i borbi protiv mnogih obmana, idelogija, idola, pojedinaca i svega onoga što je na putu istinskoj slobodi, ljepoti, istini ili elementarnom ljudskom.

Parun je najavila opsežnu monografiju razgovora ´Ja koja imam nevinije ruke´, rekavši da će u toj knjizi progovoriti o svom životu i o događajima koji su obilježili čitavo 20. stoljeće.

Zamjenica ministra Cvjetičanin obećala je da će Ministarstvo kulture Vesni Parun omogućiti novac za objavljivanje te knjige na kojoj pjesnikinja intenzivno radi već nekoliko mjeseci, unatoč teškim životnim prilikama i zdravstevnom stanju u kojemu se nalazi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara