"CYRANO" U REŽIJI IVICE ŠIMIĆA PREMIJERNO na MALOJ SCENI 24. SIJEČNJA

Predstave "Cyrano" flamanskog pisca Joa Roetsa, slobodna je adaptacija slavnog teksta Edmonda Rostanda "Cyrano de Bergerac", u režiji Ivice Šimića bit će premijerno izvedena u subotu, 24. siječnja u kazalištu "Mala scena".

Savien Cyrano de Bergerac (1619.-1655.) francuski je vojnik, satiričar i dramatičar, čiji je život poslužio mnogim romantičnim ali nepovijesnim legendama, od kojih je najpoznatija drama u stihovima Cyano de Bergerac 1897. godine.

Mala scena, kako ističu iz tog kazališta, želi biti živo kazalište koje svojoj publici nudi odgovore na svakodnevne probleme i pitanja, kao što su kako se suprotstaviti civilizaciji smrti i kako afirmirati život. Upravo Cyrano nudi odgovor koji glasi - ljubiti. On u okružju rata, mržnje i nasilja piše pisma svojoj Roxane prkoseći tako smrti, odriče se svoga tijela da bi živio i postojao u duhu ljubavi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi glume Nataša Janjić, Nikša Butijer, Danijela Radečić i Ivan Glowatzky. Prijevod potpisuje Maja Oršić Magdić, glazbu je skladao Igor Karlić, scenografkinja je Dinka Jeričević, a kostimografkinja Hana Letica.

Predstava traje skoro sat i pol i namijenjena je djeci u dobi od 12 godina i više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara