Dačić: Hrvati nastavljaju s ustašizacijom - u Kninu pjeva Thompson, derat će se "Za dom spremni"

Dačić: Hrvati nastavljaju s ustašizacijom - u Kninu pjeva Thompson, derat će se "Za dom spremni"

Foto: FAH

SRPSKI šef diplomacije Ivica Dačić kazao je danas kako Srbija ne šalje prosvjedne note reda radi, već zbog konkretnih incidenata ili izjava i anticivilizacijskih postupaka Hrvatske, piše b92.

"Nitko neće ponižavati Srbiju", dodao je, objašnjavajući da je Albaniji i Hrvatskoj poslano više nota i to zbog različitih incidenata, kojih je, kako kaže, bilo oko 30.

Prema njegovim riječima, slanje nota nije ništa posebno, već redovan način komunikacije u diplomaciji.

"Svaka zemlja koja drži do sebe će uputiti prosvjednu notu. Slične stvari su bile i kada su se događale kod nas. Kada je bila zapaljena hrvatska zastava, bila je upućena nota Srbiji", navodi Dačić te dodaje da je i SAD poslao notu nakon govora Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije.

"Anticivilizacijski postupci Hrvatske"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako se kod Hrvatske ne radi o incidentima "od jučer ili prekjučer", već o "anticivilizacijskim postupcima".

"Imamo u kontinuitetu dio vladajuće garniture koja govori jezikom koji dovodi do rehabilitacije ustaške NDH. Bit će proslava obilježavanja Oluje i Thompson će biti u Kninu i vikat će 'Za dom spremni'. Je li moguće da u Nemačkoj netko viče 'Sieg heill'. Imate Stepinca koji je govorio da je NDH božji dar i ostvarenje sna, imate da se školama daje ime po Milanu Budaku", kazao je.

"Premijer Aleksandar Vučić i predsjednica Hrvatske potpisali su deklaraciju, ali hrvatska vlada ima politiku čiji je cilj zaoštravanje odnosa u regiji", kaže Dačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara