Dačić širi lažne vijesti, Liberija nije povukla priznanje Kosova

Dačić širi lažne vijesti, Liberija nije povukla priznanje Kosova
Foto: Hina

LIBERIJSKA vlada je opovrgnula izvješća da je Liberija prekinula diplomatske odnose s Kosovom, što je prethodno tvrdilo srpsko ministarstvo vanjskih poslova zbog čega je Priština optužila Beograd za širenje lažnih vijesti.

"Vlada Republike Liberije želi opovrgnuti izvješća u nekim međunarodnim i društvenim medijima o njezinom opozivanju diplomatskih odnosa s Republikom Kosovo", stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova objavljenom na njegovoj internetskoj stranici.

U priopćenju se navodi da je Liberija jedna od prvih zemalja koje su priznale suverenitet Kosova 30. svibnja 2008., pošto je Kosovo proglasilo neovisnost, te da ostaje privržena zajedničkom priopćenju o uspostavljanju diplomatskih odnosa.

Dvije države nastavljaju uživati zajedničko povjerenje i prijateljstvo, navodi se na internetskoj stranici liberijskog ministarstva.

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ustvrdio je da je Liberija prije dva dana izvijestila ministarstvo vanjskih poslova da poništava ranije priznanje Kosova, te da mu je notu o povlačenju priznanja datiranu 20. lipnja 2018., koju je predočio i novinarima, u Beogradu predao njegov liberijski kolega Milton Findlay.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara