Dalija Orešković o "ministru Trolušiću": Zvuči kao loš vic

Dalija Orešković o "ministru Trolušiću": Zvuči kao loš vic
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DALIJA OREŠKOVIĆ, predsjednica stranke Start i bivša predsjednica Povjerenstva za sukob interesa, komentirala je na Facebooku aferu Špic-papak u kojoj je glavni akter potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kojem su navodno podmetnute lažne fotografije s prostitutkom i kokainom. 

Orešković je Tolušića nazvala "ministrom Trolušićem", a napisala je i kako najava HDZ-a da kreće u borbu protiv lažnih vijesti zvuči kao loš vic. 

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

"HDZ najavljuje borbu protiv fake newsa? Zvuči kao loš vic. Upravo je HDZ-ova vlada jedna od rijetkih na svijetu koja za ministra ima internetskog trola. Sjećate se kako je baš ministar Trolušić, pod pseudonimom Roks, ispod vijesti na portalima sam sebi pisao „Bravo Tole!“, „Župane svaka čast!“ te „I ja sam zadovoljan s Tolušićem jer je stvarno osvježenje u ovoj učmaloj županiji i stvarno se trudi“? Zbog klevetanja političkog protivnika pod lažnim imenom ministar je 2011. i pravomoćno osuđen. Fake news od fake ministra koji zajedno s kolegama čini sve da od Hrvatske napravi fake državu, u kojoj zakon ne vrijedi jednako za sve.

Laž, a ne kuna, osnovna je valuta HDZ-a – to je ono što se od njih očekuje, ono što daju i ono što očekuju u zamjenu. Tako su neki govorili da oni eto ne lažu, ali ponekad ne govore istinu. Drugi - da su oni pisali Lex Agrokor, iako ga je pisala grupa Borg. Treći - da ne postoji nikakav američki non-paper o F-16 avionima.

Svoju moć oni grade upravo na muljanju i lažima. Ali lažima se može izgraditi samo kula od karata. A ta kula će se u trenu srušiti kad većina nas počne jasno i glasno zagovarati promjene i govoriti istinu – da su nam nasilnici oteli državu, da ju koriste za privatne interese, i da ju zato pod hitno moramo osloboditi iz njihovih ruku", napisala je Dalija Orešković. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara