Dalmatinska policija najavila akciju za vikend, evo koga će hvatati

Dalmatinska policija najavila akciju za vikend, evo koga će hvatati
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POLICIJSKA uprava splitsko-dalmatinska najavila je pojačan nadzor na prometnicama po Dalmaciji ovaj vikend kad se, zbog praznika, očekuje gust promet.

"Tijekom nadolazećeg vikenda provodit će se pojačani nadzor vozila i vozača na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će poduzimati aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, te drugih  teških prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće", najavljuju iz policije.

"Od početka godine do danas na području PU splitsko-dalmatinske u prometu je smrtno stradalo 10 osoba, pa još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu: Budite  odgovorni sudionici u prometu, čuvajte sebe i druge", dodaju iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara