Dalmatinski župan zove učitelje da se vrate na posao

Dalmatinski župan zove učitelje da se vrate na posao
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

ŽUPAN splitsko-dalmatinski Blaženko Boban pozvao je učitelje i nastavnike u toj županiji da prekinu štrajk koji traje već mjesec dana i da se vrate na svoj radna mjesta zbog izbjegavanja veće štete za budućnost djece.

"Apeliramo na sve uključene strane, prije svega na učitelje i nastavnike, da se u ime djece i njihovih roditelja vrate na svoja radna mjesta kako bi izbjegli daljnju nepovratnu štetu za budućnost djece te kako bi izbjegli daljnji neugodan položaj roditelja koji također rade i muku muče s organizacijom života vlastitih obitelji", istaknuo je Boban u današnjem priopćenju.

Poručio je da se u borbi sindikata za bolji položaj prosvjetnih djelatnika "nema pravo djeci oduzeti pravo na obrazovanje i odgoj".

"Moguće neugodnosti oko upisa na sljedeću razinu obrazovanja"

"Uz sve naše razumijevanje teške situacije prosvjetnih djelatnika, cijenimo da nije korektno da bilo tko, u borbi za svoja radnička prava, dovede u pitanje temeljna prava djeteta - pravo na obrazovanje, pravo na odmor, ili već sutra mogućnost izbora daljnjeg školovanja", rekao je Boban.

Podsjetio je sve uključene strane na Konvenciju o pravima djeteta te obvezu svih nas da ne gubimo iz vida najbolji interes djeteta.

"Ne ulazeći u opravdanost zahtjeva Sindikata, ne možemo opravdati ugrozu prava djece na obrazovanje te izražavamo veliku zabrinutost zbog nastale situacije. Vodeći računa o potrebi izrade novog nastavnog kalendara zbog nadoknade izgubljenih radnih dana, podsjećamo Sindikate i roditelje na opasnost dovođenja učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u moguće neugodnosti oko upisa na sljedeću razinu obrazovanja", zaključio je Boban.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara