Dan Hrvatske Kostajnice - Čačić obećao izgradnju autoceste Zagreb-Sisak

HRVATSKA KOSTAJNICA danas je svečanom sjednicom Gradskog vijeća i otvaranjem novoizgrađene sportske dvorane obilježila Dan grada i proslavila blagdan gradskog zaštitnika sv. Antuna, a nazočan svečanoj sjednici ministar Radimir Čačić obećao je da će se, ako u novoj vladi ostane ministar, izgraditi autocesta Zagreb-Sisak.

U čast Dana grada ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić svečano je otvorio sportsku dvoranu Srednje škole Ivana Trnskog u čiju je izgradnju to ministarstvo uložilo 6,2 milijuna kuna. Ravnateljici škole i kostajničkoj dogradonačelnici Mariji Krupić i građanima ministar Čačić je obećao da će Ministarstvo financirati i izgradnju novog sportskog igrališta uz školu.

Čačić je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočnima i "osobno zajamčio da će se, ako ostane ministar ili bude imao ingerencije u vladi koje će eventualno biti proširene i na promet ili ako bude u bilo kojoj budućoj vladi, u tom mandatu izgraditi autocesta Zagreb-Sisak". Autocesta Zagreb-Sisak je najjeftinija, najlogičnija, isplativa sama po sebi i mogla je već odavno biti napravljena, rekao je Čačić. Po njemu to je "jedina autocesta, osim autoceste Zagreb-Karlovac, koja može isplatiti samu sebe s frekvencijom prometa od 30 tisuća i više vozila".

Kao krivce za to što autocesta Zagreb-Sisak još nije izgrađena, Čačić je prozvao "bivšu HDZ-ovu vlast i njihov nepovoljan ugovor s američkim Bechtelom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakvog razloga što autocesta od Zagreba do Siska do sada nije realizirana jer bi bila jeftina, ekonomski isplativa, jedino što smo bili malo glupi", izjavio je Čačić.

O sadašnjosti i planovima za budućnost Hrvatske Kostajnice i tog dijela hrvatskog Pounja, govorio je gradonačelnik Davor Govorčinović. Kao izuzetna postignuća u proteklih godinu dana naveo je uspješno rješavanje graničnog spora s BiH na području grada Hrvatske Kostajnice, te mirnu reintegraciju do prošlog ljeta okupiranog Starog grada Zrinskih i područja na prostoru između rijeka Une i Unčice u ustavno-pravni poredak RH. U protekloj godini otvoren je cestovni granični prijelaz između Hrvatske i Bosanske (Srpske) Kostajnice, otvoren je novi most Zrinj preko Une, a obnovljeno je i crpilište Pašina vrela iz kojega se pitkom vodom opskrbljuje Hrvatska Kostajnica i cijelo hrvatsko Pounje, istaknuo je gradonačelnik Govorčinović.

(Hina) malj vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara