Dan neovisnosti - položeni vijenci i zapaljene svijeće

U POVODU Dana Neovisnosti Republike Hrvatske danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor položili vijence i zapalili svijeće kod Križa na groblju hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

U izaslanstvu Vlade, uz potpredsjednicu i ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor, bio je i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

Uz predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, u saborskom izlaslanstvu vijenac su kod Križa položili i potpredsjednici Luka Bebić i Mato Arlović.

Izaslanstvo predsjednika Republike vijenac je položilo i zapalilo svijeću i na krematoriju groblja Mirogoj.

Izlaslanstvo Vlade vijence je položilo i zapalilo svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Oltaru domovine na Medvedgradu.

I Saborsko izaslanstvo - u sastavu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, potpredsjednici Sabora Luka Bebić i Mato Arlović, te zastupnici Anto Đapić i Ivan Jarnjak - vijenac je položilo i zapalilo svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Križa hrvatskih branitelja te na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Ministarstva obrane te Ministarstva obitelji, branitelje i međugeneracijske solidarnosti zajedno s udrugama iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo MORH-a s izaslanstvima Predsjednika Republike te drugih ministarstva i udruga iz Domovinskog rata, položilo je vijence i zapalilo svijeće za poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata i na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj i na zagrebačkom groblju Miroševcu.

Kod Križa hrvatskih branitelja na Mirogoju i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstvo Grada Zagreba (zamjenici gradonačelnice Milan Bandić i Stipe Tojčić te potpredsjednik Gradske skupštine Vladimir Velnić).

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), u kojem su bili ministar kulture Božo Biškupić, saborska zastupnica Katarina Fuček i nacionalna predsjednica mladeži HDZ-a Margareta Mađerić vijence su položili i zapalili svijeće na Oltaru Domovine na Medvedgradu, na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i kod Križa hrvatskih branitelja na Mirogoju.

(Hina) xbma ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara