dan općine veliki grđevac: ministar čačić pustio u promet obnovljenu cestu

U Velikom Grđevcu pokraj Bjelovara danas je na Dan općine ministar Radimir Čačić otvorio 2,2 kilometra obnovljene ceste Veliki Grđevac Gornja Kovačica, u obnovu koje je Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva uložilo 1,1 milijun kuna.

Općina Veliki Grđevac, koja se nalazi na području posebne državne skrbi, danas je proslavila 10. obljetnicu osnutka. Na svečanoj sjednici ministar Čačić primio je povelju počasnog građanina.

Na svečanosti je istaknuto kako je u vodoopskrbu te općine uloženo devet milijuna kuna od kojih znatan dio Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva.

Čačić je napomenuo da se decentralizacija u Hrvatskoj pokazala dobrim potezom u jačanju lokalnih zajednica, dodavši da u manjim mjestima stanovnici dobro poznaju i političare i predstavnike političkih stranaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski načelnik Marijan Dautanac istaknuo je kako je općinski proračun stabilan te da općina kani urediti poslovnu zonu te izgraditi centar "Mato Lovrak" u kojemu će biti ugođaj iz poznatih romana toga poznatnog dječjeg književnika.

Na svečanosti proslave Dana općine povelje počasnih građana dodijeljene su pomoćniku ministra obrta, malog i srednjeg poduzetništva Ivanu Đoparu te ravnatelju Hrvatskih šuma Željku Ledinskom.

(Hina) skap vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara