Dan osoba s invaliditetom: manifestacija "Podsjećamo-upozoravamo"

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) i ove godine, po osmi put, organizira prigodom 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, tradicionalnu manifestaciju "PodsjećamoUpozoravamo", priopćio je danas SOIH.

Manifestacija se ove godine održava u Vukovaru, gradu heroju, s posebnom željom da upravo Vukovar bude mjesto gdje će se službeno pokrenuti nadzor nad primjenom novog Zakona o gradnji, kako bi sva naselja, općine i gradovi Hrvatske bili pristupačni za sve stanovnike.

Želimo Hrvatsku bez barijera, ističe se u priopćenju, Hrvatsku koja će u 2005. započeti s primjenom principa univerzalnog dizajna, te koja će iduću godinu posvetiti pitanjima ljudskih prava osoba s invaliditetom.

Simbolika Vukovara treba dati najveći obol tom obilježavanju, a sam Vukovar biti obnovljen i služiti kao primjer grada po mjeri čovjeka, naglašava SOIH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija započinje okupljanjem ispred Doma zdravlja u Vukovaru, Sajmište 1, a nastavlja se organiziranom povorkom od Doma zdravlja do Spomen križa gdje će se položiti vijenac.

Sudionici manifestacije su osobe s invaliditetom svih vrsta oštećenja, udruga članica Zajednice SOIH-a zajedno s grupacijama HVIDR-e, Udruge 100 postotnih vojnih invalida Domovinskog rata i Hrvatskog saveza slijepih kojima se tradicionalno pridružuju predstavnici državne i lokalne vlasti.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara