Danas bi se trebao obaviti razgovor s kandidatima za ravnatelja HRT-a, ali Odbor opet nema kvorum

Danas bi se trebao obaviti razgovor s kandidatima za ravnatelja HRT-a, ali Odbor opet nema kvorum

Ilustracija: Hina

SABORSKI Odbor za informiranje, informatizaciju i medije jutros nije uspio osigurati kvorum, pa ni donositi odluke, no odlučio je razgovarati s pet kandidata za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Riječ je o Siniši Kovačiću, aktualnom vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, bivšem glavnom ekonomistu te kuće Anti Rončeviću, bivšem direktoru programa HRT-a Božidaru Domagoju Buriću, te povjesničarima Josipu Jurčeviću i Dinku Čuturi.

Razgovorat ćemo s kandidatima, a na novoj sjednici Odbor će donijeti zaključke o potencijalnim kandidatima, najavio je predsjednik Odbora Andrija Mikulić (HDZ) koji je "sramotnim" ocijenio da se rad Odbora opstruira na takav način.

Možete zamisliti kakve su tek opstrukcije na većim razinama gdje se donose odluke od strateškog interesa, rekao je članovima Odbora.

"Ovo su isključivo metode rušenja i opstrukcije, a poslije će neki glumiti moralne vertikale u politici", ustvrdio je Mikulić.

SDP-ov Davor Bernardić nedostatak kvoruma vidi kao dokaz da ni Sabor, ni njegova radna tijela ne funkcioniraju, baš kao ni Vlada.

Dosta je teško očekivati da parlament radi normalno, kad su na stolu prijedlozi za opozivom premijera i prvog potpredsjednika Vlade, situacija nije normalna, a nedostatak kvoruma upozorava da je situacija teška i da se mora naći rješenje, izjavio je Bernardić.

Mikulić mu odgovora da nedostatak kvoruma ne priječi Odbor da razgovara s kandidatima za glavnog ravnatelja. Odbor za Ustav napravio je istu stvar, i vi ste dizali ruke za ustavne suce, dakle nastavljamo ustaljenom praksom, odgovorio je.

Od 13 članova Odbora na sjednicu ih je došlo šest, HDZ-ovi Mikulić, Jasen Mesić, Ljubica Maksimčuk i Žarko Tušek te SDP-ov Bernardić i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi. Ispričali su se SDP-ovi Nenad Stazić i Darko Parić, te HSLS-ov Darinko Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara