Danas čak pet pisama-bombi upućeno europarlamentarcima

DVA pismabombe adresirana na članove Europskog parlamenta eksplodirala su, a još tri su deaktivirana u ponedjeljak, čime je ukupni broj eksplozivnih pošiljki poslanih na adrese EU u posljednje vrijeme porastao na osam.

Nitko nije ozlijeđen u eksplozijama u bruxelleškom uredu njemačkog konzervativnog zastupnika Hansa-Gerta Poetteringa i uredu socijalista Garya Titleya u Manchesteru, objavili su dužnosnici.

Pirotehničari su uspjeli deaktivirati jedno pismo-bombu, adresiranu na španjolskog konzervativnog parlamentarca u Bruxellesu, a tijekom dana otkrivena su još dva sumnjiva pisma.

Pisma otkrivena u ponedjeljak u Bruxellesu identična su onima poslanima 22. prosinca iz Bologne, na adrese Eurojusta i čelnika Europske banke Jeana-Claudea Junckera, i također su sadržavala zapaljivi prah. Iz ureda Garyja Titleyja je priopćeno da je njegovo pismo također stiglo iz Bologne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija napada pismima-bombama započela je pošiljkom upućenom predsjedniku Europske komisije Romanu Prodiju na njegovu kućnu adresu u Bologni.

(Hina) bcav dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara