Dan porezne slobode: 181 dan radili ste za državu, od danas radite za sebe i svoju obitelj

Dan porezne slobode: 181 dan radili ste za državu, od danas radite za sebe i svoju obitelj

Foto: Lipa / Facebook

HRVATSKI radnik koji prima prosječnu plaću, oženjen, s jednim djetetom, iz Zagreba, nepušač, koji ima automobil, za državu radi čak 181 dan u godini, pokazao je to kalkulator za izračun osobnog Dana porezne slobode u Hrvatskoj,priopćili su iz Udruge poreznih obveznika Lipa.

Dan porezne slobode je dan u godini kad prestajete raditi za državu i njene institucije – one svima potrebne (školstvo, zdravstvo), ali i prekobrojne i upitne agencije, institute, ustanove i njihove subvencije, poticaje, potpore i naknade. Od danas počinjete raditi za sebe i svoju obitelj!

"U Hrvatskoj prosječni radnik taj dan može 'proslaviti' 1. srpnja. Udruga poreznih obveznika Lipa poziva povodom toga građane da zajedno obilježimo ovaj dan na društvenim mrežama dijeleći hashtag #ManjiPorezi te da tako ukažemo na problem prevelikog poreznog opterećenja građana u Hrvatskoj", navode iz Lipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Porezno opterećenje radnika je veće od 50 posto

Ukupno porezno opterećenje radnika s prosječnom plaćom u Hrvatskoj je veće od 50 posto. To znači da prosječni hrvatski porezni obveznik radi za državu nešto više od pola godine, što se u odnosu na 2015. godinu nije promijenilo.

Lipa također poziva sve građane da dođu na proslavu Dana porezne slobode koja će se održati u subotu, 2. srpnja 2016. na Cvjetnom trgu u Zagrebu, u coffee shopu GOST&ONA, Preradovićeva 1, od 10 do 18 sati.

Građani će se moći upoznati s radom Lipe, njenom upravom i članovima, okrijepiti lipovim čajem, te ako žele, učlaniti se u udrugu ili donacijom pomoći u realizaciji njenih ciljeva. Svakom novom članu ili donatoru Lipa poklanja posebno dizajniranu majicu.

Kalkulator Dana porezne slobode dostupan je na internetskoj stranici udruge Lipa: http://danporezneslobode.manjiporezi.hr/.

Cilj koji Udruga Lipa želi postići kalkulatorom je jačanje svijesti poreznih obveznika o visokoj cijeni države koju su prisiljeni plaćati te poticanje pozitivnih društvenih promjena, prije svega u smjeru poreznog rasterećenja kojim bi se poreznim obveznicima omogućilo da raspolažu s većim dijelom osobnog dohotka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara