"Danas je velik dan za Franju Tuđmana", ponosni su iz uprave zagrebačkog aerodroma

"Danas je velik dan za Franju Tuđmana", ponosni su iz uprave zagrebačkog aerodroma

Foto, video: Borna Filić/Pixsell

PRVI dan poslovanja Zračne luke Franjo Tuđman protječe u najboljem redu, bez ikakvih smetnji ili poteškoća, što je bilo i za očekivati uzevši u obzir desetke tisuća testova koje su zaposlenici i oprema prošli u proteklom razdoblju, stoji u priopćenju koje su jutros poslali iz Zračne luke.

> Otvoren Franjo Tuđman

"Danas je veliki dan za Zračnu luku Franjo Tuđman i izuzetno nam je drago što prvi dan protječe po planu, bez poteškoća te što su prve reakcije putnika pozitivne. S optimizmom gledamo u budućnost i zahvaljujemo Croatiji Airlines na suradnji u mjesecima pripreme koji su prethodili ovom danu", izjavio je Jacques Feron, predsjednik Uprave tvrtke MZLZ d.d., koncesionara Zračne luke Franjo Tuđman, te svima poželio dobrodošlicu u novi terminal. 

"Ponosni smo što nakon tri i pol godine gradnje pozdravljamo prve putnike u novom putničkom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman. Iza nas je uspješno odrađen značajan posao, no on s ovime ne prestaje, dapače, možemo reći kako je danas započela nova era zagrebačke zračne luke", izjavio je David Gabelica, član Uprave tvrtke MZLZ d.d., koncesionara Zračne luke Franjo Tuđman, istaknuvši zahvalnost operativnim službama Croatia Airlinesa na višemjesečnoj konstruktivnoj suradnji u pripremama za početak operacija na novom terminalu. Upravo zbog toga, dodao je Gabelica, posebno je zadovoljan što je baš Croatia Airlines svojim letom simbolički otvorila novi putnički terminal za promet.

Zadovoljni i iz Croatia Airlinesa

"Drago nam je što je upravo naš zrakoplov prvi poletio s novog putničkog terminala. Aktivno smo sudjelovali u svim fazama testiranja i nadamo se da će svi putnici imati ugodno iskustvo putovanja s nove putničke zgrade. Naši će zrakoplovi ove godine povezivati Zračnu luku Franjo Tuđman s 5 hrvatskih i 24 međunarodna odredišta", rekao je Boris Kolka, direktor prodaje i marketinga kompanije Croatia Airlines.

Podsjetimo, novi putnički terminal kojeg arhitektonski potpisuju Branko Kincl, Velimir Neidhardt i Jure Radić, danas je i službeno otvoren za promet prvim letom u 5.50 Za Dubrovnika.

Novi putnički terminal u prvoj fazi može primiti 5 milijuna putnika, dok će nakon druge faze projekta ta brojka iznositi 8 milijuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara