KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Danas manje zaraženih: U Đakovu 7 novih, u Zagrebu 20. Zaražen i zatvorenik

Danas manje zaraženih: U Đakovu 7 novih, u Zagrebu 20. Zaražen i zatvorenik
Foto: Matija Habljak/Pixsell

NACIONALNI stožer jučer je objavio kako je u Hrvatskoj zabilježeno novih 67 slučajeva zaraze koronavirusom, što je bila dosta manja brojka od one koju su prijavljivali lokalni stožeri. Naime, Zagreb je jučer prijavio 44 nova slučaja, a Osječko-baranjska županija 35. Iz Stožera su ponovili kako oni objavljuje podatke koji su prikupljeni u periodu od 12:45 jučer do 12:45 danas pa je teoretski moguće da se te brojke toliko razlikuju.

> Izvješće Nacionalnog stožera za 29. lipnja pogledajte ovdje.

Jučer Nacionalni stožer nije objavio koliko je slučajeva u pojedinoj županiji, a inače to čini. To je kasnije popodne, kad je davao izjavu novinarima, rekao Beroš: "Zagreb ima 24 slučaja, Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija imaju po jedan slučaj, Splitsko-dalmatinska ima tri slučaja, a Osječko-baranjska 32 slučaja." Beroš je najavio da će danas biti proslijeđene nove upute zdravstvenim ustanovama kako trebaju postupati u novonastalim okolnostima da bi se bolnički sustav zaštitio od prodora koronavirusa.

Prema podacima Nacionalnog stožera, situacija je u Hrvatskoj jučer bila sljedeća:

Podaci po županijama temeljem objava lokalnih stožera

 • Istarska - 0 novih
 • Karlovačka - 2 nova
 • Ličko-senjska - 0 novih
 • Bjelovarsko-bilogorska - 0 novih
 • Zadarska - 2 nova
 • Vukovarsko-srijemska - 1 novi
 • Osječko-baranjska - 7 novih
 • Požeško-slavonska - 0 novih
 • Šibensko-kninska - 0 novih
 • Splitsko-dalmatinska - 0 novih
 • Zagrebačka - 0 novih
 • Grad Zagreb - 20 novih
 • Dubrovačko-neretvanska - 0 novih

IZ MINUTE U MINUTU MOGLI STE PRATITI NA INDEXU

14:00 Izvješće Nacionalnog stožera za 29. lipnja pogledajte ovdje.

13:20 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Od početka pandemije na analizu je poslano 3678 uzoraka. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u samoizolaciji se nalaze 162 osobe. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 slučajeva kršenja samoizolacije. Stožer CZ-a DNŽ-a i dalje apelira na građane da se drže svih mjera koje su propisali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite RH.

12:56 Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je otvaranje granica prema Bosni i Hercegovini, odnosno ukidanje obvezne dvotjedne samoizolacije za one koji dolaze iz BiH, a odluka bi, kako je rekao, trebala biti donesena već sutra.  > Opširnije

12:00 Novinarka HRT-a je javila kako je danas 20 zaraženih u Zagrebu te da je među njima i jedan zatvorenik u Remetincu. 202 aktivna slučaja ima Zagreb. > Opširnije

11:30 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 29. 6. 2020., do 11 sati, evidentirano je 156 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da u posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

11:02 Prema izvješću NZJZ-a, na području Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. 238 osoba nalazi se u samoizolaciji. 1 osoba hospitalizirana je u KBC-u Split i nalazi se na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

10:54 U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od zarazne bolesti covid-19, javili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

10:49 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a u zadnja 24 sata obrađen je ukupno 191 uzorak, a sedam je bilo pozitivno na koronavirus, i to svi od osoba iz Đakova.

Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 150 osoba pozitivno na ovaj virus, od kojih je 120 s područja Đakova. Jučer nitko nije hospitaliziran u KBC-u Osijek, gdje su i dalje 24 oboljela na bolničkom praćenju, no nitko nema teže simptome bolesti.

Samoizolacija je određena za novih 313 kontakata pozitivnih na koronavirus pa je ukupno na području županije pod tom mjerom 1466 osoba. Policija je obavila šest provjera i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

10:45 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno nema aktivnih slučaja zaraze covidom-19. Ukupno je testirano 1556 osoba, dok je 71 osoba u samoizolaciji. Danas je 47. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

10:09 Pet je aktivnih slučajeva na području Vukovarsko-srijemske.

10:03 UŽIVO Plenković predstavlja nove mjere za gospodarstvo. > Opširnije

9:55 Zadarska ima dva nova slučaja.

9:45 Bjelovarsko-bilogorska nema novih slučajeva

9:42 Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 72. dan zaredom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od covida-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. Testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 534 osobe. 

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 62 osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera. 

9:28 Nela Sršen rekla je za HRT-ov Studio 4 kako se s ljepšim vremenom i ultraljubičastim zrakama usporava širenje virusa. Govoreći o tome kako je posljednjih dana čula informacije o drugom valu, kazala je da joj se čini da netko kao da želi stvarati strah, psihozu i nesigurnost među narodom. > Opširnije

9:20 U Karlovačkoj županiji u odnosu na jučerašnje izvješće zabilježene su još 2 novooboljele osobe. Riječ je o mlađim muškim osobama iz Ogulina. Trenutno su u Karlovačkoj županiji 4 oboljele osobe. > Opširnije

9:13 Istra nema novooboljelih.

8:48 Danas u Zagrebu započinju ponovno s radom izdvojene covid-ordinacije u kojima se obavlja savjetovanje, trijaža i po potrebi pregledi osoba sa sumnjom na bolest covid-19. > Opširnije

8:32 Zrće otvara svoja vrata

"Preduvjeti za otvaranje klubova na plaži Zrće od početka pojave virusa pomno su se pratili u bliskoj komunikaciji s nadležnim epidemiolozima i vlastima i tek sad, kad propisane odluke, mjere i preporuke to dozvoljavaju, kreće se u otvaranje ljetne klupske sezone - u prvom tjednu srpnja svoja vrata otvaraju klubovi Kalypso, Papaya i Nomad, dok klub Noa već posluje posljednjih desetak dana", priopćili su iz Papaye. > Opširnije

8:20 Epidemiolog Tomislav Dijanić iz Službe za epidemiologiju đakovačke ispostave Zavoda za javno zdravstvo rekao je jutros, gostujući u Studiju 4 HRT-a, kako je u Đakovu 115 oboljelih od koronavirusa do danas. Potvrdio je da postoji lokalna transmisija - bilo je slučajeva prenošenja s djece na roditelje.

Govoreći o novim mjerama koje bi bile uvedene za Đakovo zbog rasta broja zaraženih, rekao je da prema jučerašnjim informacijama karantena ne dolazi u obzir, a detaljne mjere objavit će danas krizni stožer. Dezinfekcija ruku, nošenje maski u dućanima i u javnim objektima, mjerenje temperature, mjere su koje ostaju na snazi.

7:27 OD 140 uzetih uzoraka jučer navečer stigli su rezultati za polovicu testiranih. Od 70 uzoraka krizmanika tri su pozitivna. > Opširnije

7:20 Novi slučaj zaraze zabilježen je u Karlovcu. > Opširnije

7:10 Pozitivna je profesorica škole u Sikirevcima koja živi u Đakovu. Cijeli razred je u izolaciji. > Opširnije

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara