Danas ni riječi o tome: Domagoj Milošević 2007. godine govorio o smanjenju PDV-a

Foto: Davor Pongračić / Cropix

"NEKE države su smanjile PDV i time su utjecale na tržište nekretnina te ga učinile likvidnijim. Druge su ukinule namete, treće su izašle s projektima kao što su državna jamstva za kupnju stanova za mlade obitelji, kako bi se banke osjećale sigurnijima", tako je 27. srpnja 2009. govorio tadašnji predsjednik Nadzornog odbora HUP-a, danas potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević.

Država treba gledati širi interes, nastavlja Milošević, treba pokušati utjecati na drvoprerađivačku industriju da sudjeluje u pokretanju stanogradnje, pa na proizvođače namještaja, keramike, jer sve to u Hrvatskoj proizvodimo, samo to trebamo iskoristiti. "Trebali bismo zajednički pokušati spasiti stvar", zaključio je Milošević u jeku financijske krize, a onda zdušno uhvatio raditi na Zakonu o zaštiti od požara kojim će uz svesrdnu pomoć Kosoričine Vlade zatrti svoju konkurenciju te uspostaviti monopol na tržištu vatrogasnih aparata.

Milošević je iz posla izbacio brojne manje servisere kojima je to primarna djelatnost te uspostavio monopol na tržištu koji mu je ova Vlada zakonski omogućila. Toliko o zajedništvu, napretku i hrvatskoj državi.


"Nekretnine su jedno od najvažnijih resursa kojima trenutno raspolažemo. Trebamo biti oprezni, potencijal je ogroman. Ne moramo sve prodati, postoje mnogi modeli - koncesija, na više desetljeća -  po kojima se može investirati u nekretnine, po kojima se mogu dovesti ozbiljni investitori kakvi postoje. Nema dileme trebaju li nam te strane investicije, ali tu treba biti pametan, ali brz", govorio je ovaj vlasnik desetak nekretnina koji je onda, čini se, bio mnogo rječitiji nego sada. Otkad je zasjeo u Vladu čovjeka se jedva može vidjeti ili čuti, a od planova ni "p".

Milošević je tog 27. srpnja 2009. u emisiji Hrvatska uživo govorio o tržištu nekretnina i investicijama u stanogradnji kao šef NO HUP-a. Uz njega je kao gost u studiju bio direktor Sigma centra Zoran Kovač, inače podređen Miloševiću u navedenoj tvrtki.

Milošević je, naime, član Uprave u tvrtki Sigma centar i član NO u tvrtki kćeri Sigma stan (što nije bilo navedeno na telopu) gdje je Kovač direktor. Sigma centar koja se bavi ulaganjem, trgovinom i uslugama baš te 2009. godine, kako smo već ranije pisali, imala je gubitak oko 4,4 milijuna eura. To je samo jedna u nizu Milošević tvrtki koja posluje u gubitku, s izuzetkom tvrtke Pastor, o čijem smo putu prema uspjehu pisali jučer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara