Danas obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

DAN POBJEDE i Domovinske zahvalnosti danas će se, diljem Hrvatske, obilježiti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule branitelje.

Središnji program obilježavanja održat će se u Kninu, gdje će potpredsjednica Vlade i ministrica obrane RH Željka Antunović sudjelovati u ceremoniji podizanja hrvatskoga državnog stjega na Kninskoj tvrđavi i otkrivanju spomen ploče u znak sjećanja na žrtve logora u objektu Stare bolnice, te razgledati izložbu slika Davora Vukovića "Hrvatski nacionalnu parkovi" u Galeriji Kninske tvrđave.

Na Gradskom groblju u Kninu vijence će, uz Željku Antunović, položiti i potpredsjednik Vlade Goran Granić, izaslanstvo Hrvatskog sabora - zastupnici Ivan Ninić (SDP), Josip Odak (HDZ) i Snježana Biga-Friganović (SDP), savjetnici Predsjednika Republike za obranu i vojna pitanja te za unutarnju politiku general Petar Stipetić i Igor Dekanić.

U Zagrebu će pak, na Trgu bana Jelačića, u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke, biti prikazana tri dokumentarna filma o oslobađanju Knina, vojno-redarstvenoj akciji "Oluja", te o reintegraciji hrvatskog Podunavlja i preostalih okupiranih područja.

Izaslanstva Sabora, Vlade i Predsjednika Republike položit će vijence i zapaliti svijeće i kod Križa na groblju branitelja na zagrebačkom Mirogoju.

I izaslanstvo MORH-a položit će vijence i zapaliti svijeće na Mirogoju, kao i na gradskim grobljima u Bjelovaru, Karlovcu, Gospiću i Splitu, te na Memorijalnom groblju žrtvama iz Domovinskog rata u Vukovaru.

U Vukovaru će vijence položiti i četveročlano saborsko izaslanstvo.

Danom pobjede i Domovinske zahvalnosti Hrvatska sutra obilježava osmu obljetnicu oslobađanja Knina, središta srpske pobune od početka 90-ih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara