Danas počelo useljavanje u studentski dom "Ante Starčević"

NAKON višemjesečne obnove Studentskoga doma "Ante Starčević" danas su se u njega počeli useljavati prvi studenti, rekao je sanacijski upravitelj zagrebačkoga Studentskoga centra Vlatko Jurišić.

Među studentima poznat kao "Šara", Studentski dom "Ante Starčević" izgrađen je još 1961. s kapacitetom 1070 smještajnih mjesta, a do sada uopće nije obnavljan.

Budući da je bio u kritičnom stanju, kako je rekao Jurišić, moralo se pristupiti rekonstrukciji, pa sada dom ima 169 mjesta više, a izgledom i opremom zasigurno je postao jednim od najboljih studentskih domova u Hrvatskoj.

Od sljedeće akademske godine stanovnici toga doma moći će biti samo najuspješniji studenti, dodao je Jurišić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto katnih sanitarnih čvorova, obnovljeni dom ima na dvije sobe kupaonicu, a osim dvokrevetnih, ima i petnaestak jednokrevetnih soba te šest soba za studente s posebnim potrebama.

Svaka je soba opremeljena mini-hladnjakom, a na svakom katu postoje i čajne kuhinje. Sobe su opremljene priključcima za internet i televiziju, te interfonom, pa paviljoni funkcioniraju kao male stambene zgrade. Osim toga, u sklopu doma je i praonica i sušionica rublja, te kompjutorska radionica koja bi uskoro trebala biti stavljena u funkciju.

Troškovi još nisu u cjelini izračunati, ali Nadzorna služba radova, koje je vodio Građevinski fakultet, procjenjuje da cijena obnove iznosi oko 50 milijuna kuna, a u cijelosti ju snosi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara