Domaću politiku danas su obilježila tri potpuno suluda događaja, koji vam je bizarniji?

Domaću politiku danas su obilježila tri potpuno suluda događaja, koji vam je bizarniji?

Foto: Hina, Dalibor Urukalović/Pixsell

DANAS su se u domaćoj politici dogodile tri prilično nevjerojatne, da ne kažemo bizarne stvari koje dokazuju da su domaći političari (uglavnom) amateri koji pojma nemaju što rade i govore.

 

Montipajtonovski Orepić

Za prvu se stvar pobrinuo Vlaho Orepić. Mostov odlučni ministar unutarnjih poslova debelo u 21. stoljeću otvorio je - šalter. U doba kad se u globaliziranom svijetu sve više toga odvija putem mobitela, ministar je novinare pozvao da, kao u nekoj jugoslavenskoj zabiti šezdesetih, svjedoče otvaranju najobičnijeg šaltera koji bi valjda trebao skratiti redove na drugim šalterima.

Orepić je šalter otvorio na Črnomercu, a iz MUP-a se hvale kako su otvorena čak još dva šaltera.

"Od ponedjeljka, 20. ožujka na nove tri lokacije u Zagrebu građani će moći obaviti upravne poslove, koji su se ranije mogli obaviti isključivo u Petrinjskoj 30 i Heinzelovoj 98.

Nove lokacije tj. policijske postaje u kojima se mogu obaviti upravni poslovi – prebivalište/boravište, osobna iskaznica, vozačka dozvola i putovnica su: II. policijska postaja Zagreb (Ilica 245), III. policijska postaja Zagreb (Dubrava 137) i VI. policijska postaja Novi Zagreb (Trg narodne zaštite 1).

Pozivamo građane da blizu svog doma iskoriste tu mogućnost.", poručuju iz policije.

Standardna Kolinda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ovo ne bude jedini bizarni događaj dana pobrinula se, jasno, predsjednica Kolinda. Ona je, mimo svojih ovlasti i smisla, u državi krcatoj ministarstvima predložila otvaranje još jednog.

"Demografska obnova naša je primarna zadaća. Zadaća svih zadaća. Moramo djelovati uz najveći mogući društveni konsenzus, ali žurno i konzistentno", rekla je predsjednica, dodavši da je nužno osnovati zasebno Ministarstvo demografske obnove s vrlo širokim ovlastima. Takvu je ideju nekada imala i Oreškovićeva vlada kad je to ministarstvo nesretno nazvano MUDO, zbog prvih slova punog imena Ministarstvo obitelji, demografske obnove i useljeništva.

Ona je to, pokazat će se kasnije, izjavila bez da se prije, što bi bio nekakav red, savjetovala s osobom koja je odgovorna za takve stvari - premijerom.

"Je li prije bilo takvog ministarstva? Hajde, budimo realni! Imamo ministricu Murganić koja se bavi demografskom politikom i socijalnom politikom, koja ima kvalitetnog mladog državnog tajnika i tim. Ako je nešto prioritet rada ove Vlade, onda je to demografija", brzo je Plenković poklopio Kolindu.

I nevjerojatni Bernardić

U utrku za biser dana uključio se i čelni čovjek SDP-a koji bi predsjednici dao još veće ovlasti. Konkretno, dao bio joj tri, četiri ministarstva, valjda da joj ne bude dosadno.

"Dajte, naprimjer, predsjedniku ili predsjednici da koordinira tri ministarstva. Da imenuje ministre. Ili ćemo izabrati protokolnog predsjednika, a to možemo u parlamentu", predlaže Bernardić. Bernardić dakle, kako je primijetio Indexov kolumnist Goran Vojković, predlaže u svijetu potpuno nepoznat model u kojem predsjednik bira par ministara. Čisto da bi imao što raditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara