Dani Dobriše Cesarića - postavljen vijenac na pjesnikovu rodnu kuću

ČELNIŠTVO Požege danas je postavilo vijenac na rodnu kuću velikana hrvatskog pjesništva Dobriše Cesarića, koji je rođen na današnji dan godine 1902.

Time su počeli ovogodišnji Dani Dobriše Cesarića, koji će se drugu godinu održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima Lane Derkač, predsjednice Društva hrvatskih književnika - Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskog, 23. siječnja predstavit će se nagrađena zbirka pjesama Marijane Radmilović "Bolest je sve uljepšala", koja je lani pobijedila na natječaju u sklopu Dana Dobriše Cesarića.

U sklopu ovogodišnje kulturne priredbe, posvećene stvaralaštvu Dobriše Cesarića (1902.-1980.), hrvatski će pjesnici i njihovi gosti iz Mađarske, Slovenije i BiH posjetiti požeške osnovne škole, a bit će organiziran i okrugli stol o Cesarićevu stvaralaštvu.

Na završnoj svečanosti Dana, koja će se održati 30. siječnja, najuspješnijem autoru neobjavljenog rukopisa zbirke pjesama bit će dodijeljena nagrada. Na ovogodišnji natječaj stiglo je 59 rukopisa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara