Danski izumitelj prije ubojstva vezao, mučio i silovao švedsku novinarku

Danski izumitelj prije ubojstva vezao, mučio i silovao švedsku novinarku
Foto: FAH
 
DANSKI izumitelj Peter Madsen vezao je, mučio i silovao švedsku novinarku Kim Wall prije nego što ju je ubio u svojoj podmornici, objavljeno je u optužnici u utorak.
 
Madsen je planirao ubojstvo i koristio predmete kao što su pile i odvijači za udaranje, rezanje i ubadanje novinarke dok je još bila živa, izjavili su tužitelji.
 
Priznao da je žrtvi odrezao ruke i noge, ali ne priznaje ubojstvo
 
Kim Wall imala je 30 godina i pripremala je priču o Madsenu kada je nestala nakon što su zajedno isplovili u njegovoj podmornici u kolovozu prošle godine. Kasnije tog mjeseca policija je pronašla ženski torzo na obali u blizini Kopenhagena te utvrdila da je pripadao mladoj novinarki.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Tužitelji su izjavili kako smatraju da je umrla od posljedica gušenja ili rezanja grla. Madsen je priznao da joj je odrezao ruke i noge u podmornici, ali poriče ubojstvo, silovanje i mučenje.
 
Pronađeno 14 ubodnih rana
 
Policija je 5. listopada objavila da su u Madsenovu kompjuteru u laboratoriju koji je vodio pronašli "vjerojatno stvarne slike žena koje su ugušene ili su im odrezane glave". Kasnije tog mjeseca policija je također izjavila da su istražitelji pronašli 14 unutarnjih i vanjskih ubodnih rana na žrtvinim genitalijama.
 
Madsen je prošlog tjedna optužen za ubojstvo Kim Wall te seksualni napad. Tužitelji će tražiti doživotnu kaznu zatvora te držanje u pritvoru do početka suđenja 8. ožujka. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara