Davor Šuker dužan 6 milijuna kuna, država mu je sjela na penthaus

Davor Šuker dužan 6 milijuna kuna, država mu je sjela na penthaus
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

JOŠ UVIJEK aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza dužan je 6 milijuna kuna. 

Riječ je o poreznom dugu koji mu je utvrđen još 2016. godine, no Šuker ga očito još nije platio. 

Danas je na Općinskom sudu u Rijeci država upisala zabilježbu na njegov luksuzni stan u vili u Voloskom kod Opatije. Ako Šuker ne podmiri svoj dug, država mu može ovršiti i prodati stan koji se nalazi u potkrovlju Vile Portheim u Voloskom. 

Država Šukeru sjela na luksuzni penthaus

Riječ je o penthausu koji se, kako je navedeno u dokumentima sa suda, sastoji od šest soba, kuhinje, kupaone, WC-a, tri hodnika, terase i lođe. Ukupna površina luksuznog stana je 152,59 metara četvornih. 

Kao obrazloženje prijedloga za osiguranje novčane tražbine prisilnim zasnivanjem založnog prava na Šukerovoj nekretnini navodi se da bivši nogometaš duguje manje obračunati porez na dohodak i druga javna davanja u iznosu od 6.057.754,25 kuna i zakonsku zateznu kamatu na taj iznos. 

Šuker ovrha by Index.hr on Scribd

Tih šest milijuna kuna Šuker je trebao platiti u državni proračun temeljem rješenja Porezne uprave o porezu na dohodak za 2015. godinu. Porezna uprava je 2016. godine utvrdila da Šuker za prethodnu godinu ima neprijavljen dohodak, i to u iznosu od čak 12,8 milijuna kuna.

Šuker je dužan porez na novac koji je uplatio mlađem Mamiću za jamčevinu

Na taj iznos, kao drugi dohodak, razrezan mu je porez po stopi od 40 posto, odnosno 5,1 milijun kuna te još nepunih milijun kuna prireza. Ukupno - 6,057.754,25 kuna.

U pozadini svega nalaze se Šukerove posudbe Mariju Mamiću, sinu Zdravka Mamića, iz 2015. godine. Riječ je, da stvar bude zanimljivija, o novcu uplaćenom kao jamčevina za izlazak Mamića iz istražnog zatvora, a Šuker očito nije uspio dokazati odakle mu novac.

Šuker je, prema dokumentaciji, najprije u srpnju 2015. posudio sedam milijuna kuna za jamčevinu Mariju Mamiću, a kad je krajem iste godine USKOK ponovno otvorio istragu kojom je ponovno obuhvaćen mlađi Mamić, Šuker je opet u prosincu uskočio i uplatio još pet milijuna kuna za jamčevinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara