Debela i djeca koja se loše hrane mogu "Zaraditi" dodatne bolesti

PRETJERIVANJE u slatkišima, zaslađenim pićima, brzoj hrani i drugim jelima koja debljaju može dovesti do ozbiljnih bolesti, čak i kod djece.

Pedijatar Thomas Fendel iz Muenchena rekao je da djeca koja su se udebljala mogu imati dodatne probleme, pa i oboljeti od neke lakše bolesti. Pogrešne dijete također mogu uzrokovati alergije i teškoće u koncentraciji.

Ako je dijete sklono debljanju, kasnije, u zrelijoj dobi, može se razboljeti od dijabetesa, zadebljanja krvnih žila i kostobolje.

Stoga se djeca već u najranijoj dobi moraju naučiti jesti u određeno vrijeme i ne grickati previše između obroka, rekao je Fendel.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je važno da djeca jedu kruh s namazom i šunkom ili sirom s malo masnoća te da obrok u školi sadrži povrće i voće ili voćni sok bez šećera.

Fendel upozorava da hrana na bazi zobenih pahuljica, mlijeka ili čokolade općenito sadrži previše šećera. Napomenuo je da djeci obrok treba učiniti atraktivnim.

Povrh svega, kaže, djeca ne smiju zanemariti ni tjelovježbu i trebala bi se baviti sportom najmanje tri ili četiri puta tjedno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara