Debeljakova firma "želi spasiti Uljanik", a ne plaća račune za komunalnu naknadu

Debeljakova firma "želi spasiti Uljanik", a ne plaća račune za komunalnu naknadu
Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL, Facebook

TOMISLAV Debeljak, vlasnik DIV grupe i Brodosplita, od kojega se očekuje da posrnulo pulsko brodogradilište Uljanik stavi na noge, rekao je kako planira Uljaniku donijeti efikasno poslovanje na svjetskom brodograđevnom tržištu i ostvarivanje dobiti bez državnih potpora.

Rekao je i kako je financijska injekcija Uljaniku potrebna čim prije. Prema njihovoj procjeni, da bi brodogradilišta Uljanik Grupe mogla nastaviti s radom, potrebno je u njih uložiti deset i pol milijardi kuna. 

Brodosplit je tvrtka koja bi trebala spašavati Uljanik i 3. maj, a gradski vijećnik stranke Pametno u Splitu zapitao se na Facebooku kako će do toga doći kada grad Split od Brodosplita komunalnu naknadu potražuje preko ovrhe jer Brodosplit komunalnu naknadu nije plaćao na vrijeme.

Dugovanja Brodosplita

Naime, Jakov Prkić, gradski vijećnik stranke Pametno u Splitu, objavio je na Facebooku odgovor gradske uprave na vijećničko pitanje. Pitao je plaća li Brodosplit uredno komunalnu naknadu gradu Splitu.

U svojoj objavi je opisao kako je u listopadu zatražio vijećničko pitanje o eventualnom dugovanju. Dodao je kako je u studenom pokrenuta ovrha nad Brodosplitom koji nije redovito plaćao komunalnu naknadu gradu. 

U studenom je dobio odgovor na vijećničko pitanje, nakon čega je zatražio uvid u dugovanje, a odgovor na to pitanje nije dobio u zakonskom roku. 

U siječnju je pak, piše, grad ovrhom podmirio dugovanje, a on je u siječnju uz ispriku dobio traženu informaciju o dugovanju. 

"Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu"

"I tako, spominju se puste milijarde kuna koje bi kroz 10 godina u Uljanik uložio Brodosplit, a taj isti Brodosplit ne plaća redovito komunalnu naknadu gradu Splitu pa grad mora pokretati ovršne postupke. Nije jasno je li Brodosplit nema novca ili mu nije stalo do Splita ili se jednostavno bahate.

Bilo kako bilo evo kratke kronologije: 

3. listopada 2018. vijećničko o eventualnom dugu 
2. studenoga 2018. pokrenuta ovrha
26. studenoga dobio odgovor na vijećničko pitanje
29. studenoga 2018. zatražio uvid u dugovanje, odgovor nisam dobio u zakonskom roku
10. siječnja 2019. grad ovrhom došao do novca
21. siječnja 2019. uz ispriku dobio traženu informaciju

E sad je l' do mene ili bi dug svejedno bio naplaćen ne znam, ali Brodosplit baš ne voli plaćati komunalnu naknadu. Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu. Nije baš neka poruka", napisao je.

Za sve je na svojem Facebooku priložio i fotografije zahtjeva i vijećničkih pitanja. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara