Dekan Benić: Upisi bez pismenoga prijamnog ispita, ali klasifikacijski postupak da

FAKULTET za turizam i vanjsku trgovinu (FTVT) splitskoga Sveučilišta u Dubrovniku u narednu će akademsku 2003./2004. godinu upisivati studente bez klasičnoga pismenog razredbenog ispita, ali će se provesti klasifikacijski postupak, ističe dekan toga fakulteta Đuro Benić.

Dekan Benić potvrdio je danas Hini da dubrovački FTVT ove godine neće upisivati studente na temelju klasičnoga razredbenog pismenog ispita koji se do ove godine provodio.

Ali, ustvrdio je, razredbeni postupak će se provesti samo što će sada, u skladu sa spomenutom odlukom, vrednovati uspjeh u srednjoj školi, bodovanje posebnih aktivnosti i rezultata sa sportskih natjecanja kandidata te usmeni intervjuji s pristupnicima.

Po riječima dekana Benića, tu je novinu FTVT donio kako bi dali podjednaku šansu svim kandidatima koji žele studirati, a ne samo onima koji su završili gimnaziju.

Jer, kako je objasnio, klasični pisani prijamni ispit koji se sastoji od provjere znanja hrvatskoga jezika, matematike i informatike sigurno ne mogu proći kandidati koji u srednjoj školi nisu imali informatiku.

Osim toga, dodao je Benić, dosadašnje iskustvo je pokazalo da bi često oni studenti koji nisu imali odličan uspjeh u srednjoj školi tijekom studiranja pokazali izvanredne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekan FTVT u Dubrovniku istaknuo je da je odluku toga fakulteta odobrio i potvrdio Senat splitskoga Sveučilišta.

Za upis u akademsku 2003./2004. godinu na FTVT odobreno je ukupno 360 upisnih mjesta - po 180 za smjerove turizma i vanjske trgovine. Prijave će se predavati u tajništvu Fakulteta od 24. lipnja do 4. srpnja, a intervjuii s kandidatima bit će u razdoblju od 7. do 11. srpnja.

U skladu s novim upisnim pravilima najveći mogući broj bodova je 600 i to maksimalnih 340 bodova za uspjeh u srednjoj školi, 200 bodova za razgovor te 60 bodova za dodatne aktivnosti.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara