Dekan Filozofskog zaustavio glasanje o vlastitom razrješenju, s prodekanima napustio sjednicu

Dekan Filozofskog zaustavio glasanje o vlastitom razrješenju, s prodekanima napustio sjednicu

Foto: FaH, Index

Na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta zadnja je točka bila postupak razrješenja dekana Vlatka Previšića pokrenut na prethodnoj sjednici natpolovičnom većinom svih članova Vijeća

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studentski zbor FIlozofskog fakulteta javlja kako je vijeće danas trebalo trebalo okončati postupak razrješenja dekana s obzirom na rok sljedeće sjednice koja se održava u rujnu, a koja izlazi van propisanog roka.

"Unatoč tome, dekan nije dopustio glasanje o razrješenju, bez obzira na Fakultetsko vijeće koje je na tome inzistiralo. Štoviše, napustio je sjednicu zajedno sa svojim prodekanima (osim prodekanice Galić). Međutim, većina članova Vijeća ostala je u prostoriji i nastavila voditi Vijeće. Dekan je propustio ovlastiti osobu koja bi vodila točku o njegovu razrješenju pa smo svjedoci situacije u kojoj dekan opstruira postupak koji vodi sam protiv sebe. Filozofski fakultet tako je doveden u shizofrenu situaciju u kojoj najviše tijelo odlučivanja, Fakultetsko vijeće, ne može demokratski donositi odluke, već ovisi o autokratskim manevrima dekana koji je u postupku razrješenja. Iako je protiv dekana pokrenut postupak zbog kršenja Statuta i prisvajanja ovlasti koje mu ne pripadaju, on se tim istim metodama služi kako bi zadržao svoju krajnje kompromitiranu poziciju. Ovime želimo ukazati na činjenicu da je dekan opet postupio protustatutarno jer se oglušio na statutarnu činjenicu da je Fakultetsko vijeće to koje provodi postupak razrješenja, a ne on", poručuju iz Studentskog zbora Filozofskog fakulteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara