Delbianco: Lista IDF-a i ASH otvorena i za druge

PREDSJEDNIK IDF-a Luciano Delbianco rekao je danas kako "Lista za Istru i Kvarner" IDF-a i ASH nije stranački zatvorena, već je otvorena za udruge, nezavisne liste, stranke i pojedince koji dijele slične poglede i žele djelovati na ostvarenju demokracije u kojoj će "glas pojedinca vrijediti četiri godine, a ne samo na dan izbora".

On je na konferenciji za novinare rekao da ta lista očekuje i potporu pojedinih umirovljeničkih organizacija jer će poseban dio koalicijskog programa biti posvećen statusu umirovljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Delbianco smatra neprihvatljivom izjavu ministra Davorka Vidovića, koji je 12. listopada na skupu u Rijeci najavio kako će dug umirovljenicima biti vraćen u sljedećih deset godina. "Mi ćemo se zalagati da se umirovljenike obešteti po kratkom postupku od najmanje tri godine, a posebno ćemo zahtijevati jačanje socijalnog statusa antifašističkih boraca kojima ova Vlada nije vratila ukinuta socijalna prava", rekao je.

Ocijenio je kako se u protekle četiri godine nisu dogodili bitni pomaci u decentralizaciji ovlasti i financija te kako nije pokrenuta reforma lokalne samouprave u pravcu veće autonomije lokalnih vlasti. Što se IDF-a tiče, dodao je Delbianco, ostvarenje autonomije za Istru bezuvjetni je dio IDF-ova koalicijskog sporazuma.

"IDF još uvijek pregovara s pojedinim strankama jer samo udružene stranke i liste ostvaruju uspjeh na izborima budući da je za jedan mandat potrebno oko 17 tisuća glasova", rekao je Delbianco dodavši kako će, u suprotnom, stranke koje su mogle postati partneri, biti same odgovorne za svoj neuspjeh.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara