Delbianco: Projekt "Brijuni Rivijera" prodaja istarskog prostora za predizborne bodove

ISTARSKI demokratski forum (IDF) boji se da će se s projektom "Brijuni rivijera" ponoviti još jedna prodaja istarskog prostora, a sve u cilju dobivanja predizbornih bodova, ne toliko u Istri, koliko u Zagrebu, ocijenio je predsjednik te stranke i pulski gradonačelnik Luciano Delbianco na današnjoj konferenciji za novinare.

IDF je za zaštitu priobalja pa se zato, dodao je Delbianco, zalaže za raspisavanje referenduma putem kojega bi se građani izjasnili jesu li za ili protiv takvog projekta. Izrazio je zabrinutost što će država preko 67-postotnog udjela u vlasništvu tvrtke raspolagati istarskim resursima, a to opet znači da će pojedinci, i to iz Zagreba, opet odlučivati umjesto građana Istre.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom se zapitao zbog čega Istarska županija nije raspisala referendum pa da na taj način istarski prostor ostane i pripadne Istri u potpunosti.

Odgovarajući na novinarski upit o odlasku nositelja liste SDP-a za Pulu Borisa Šurana za tajnika hrvatskog veleposlanstva u Indiji, Delbianco je rekao da državni vrh i SDP žele rušiti pulsku vlast koju u tankoj koaliciji obnašaju SDP i IDF. Takva je odluka uperena protiv pulskog SDP-a koji se oduvijek protivio bilo kakvoj suradnji s IDS-om. Za tu odluku ministra vanjskih poslova Tonina Picule morao je znati hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Ivica Račan, ocijenio je Delbianco.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara