Deložirana s troje djece u osmom mjesecu trudnoće

Deložirana s troje djece u osmom mjesecu trudnoće

MAJA STIPČEVIĆ, 27-godišnja samohrana majka troje maloljetne djece u osmom mjesecu trudnoće, deložirana je danas  iz gradskog stana u Zadru u predjelu Arbanasa odlukom zadarskog Općinskog suda.

Riječ je o gradskom stanu u osnovnoj školi Krune Krstića, a sud je rješavao tužbu te osnovne škole kako se Stipčević nasilno uselila u stan kojeg je 11 dugih godina koristio njen otac. Naime, otac je dočekao mirovinu kao domar te osnovne škole, a preminuo je prije četiri godine.

Podigli tužbu dok je otac umirao od karcinoma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažu mi da sam tu bespravno, ali što sam drugo mogla? Otac i majka su se odavno rastavili. Škola je tužbu podigla još dok je otac u bolnici umirao od karcinoma. Njegov prethodnik dvije godine nakon umirovljenja nije htio izaći iz stana dok ga nisu adekvatno zbrinuli, a sada ja sa troje djece, i četvrtim na putu, nemam pravo na zbrinjavanje, već moram živjeti s majkom u garsonijeri na Bilom brigu koju je dobila od Grada kao socijalni slučaj", kazala je Stipčević novinarima Slobodne Dalmacije, navodeći kako je o svom slučaju upoznala pučkog pravobranitelja, brojne udruge i državne institucije.

Štoviše, Stipčević je podnijela i tužbu Ustavnom sudu zbog povrede ljudskih prava koji još nije riješio njen slučaj. Danas su to učinili zadarski policajci koji su po nalogu suda deložirali trudnu Stipčević. Zadarski sud procijenio je kako unatoč činjenici da Stipčević ima troje djece i jedno na putu, te da riječ o obitelji s teškim socijalnim stanjem, kao i da postoje tri različita oca njene djece od kojih ni jedan ne plaća alimentaciju, su se stekli uvjeti za deložaciju iz stana. 

M.M.
Foto: HR Foto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara