Deša Mlikotin Tomić zbog afere Indeks otišla iz Povjerenstva za sukob interesa

Deša Mlikotin Tomić zbog  afere Indeks otišla iz Povjerenstva za sukob interesa

NAKON što je prihvaćena njena ostavka na mjesto predsjednice Povjerenstva za sukob interesa, Deša Mlikotin Tomić odlučila je kako više ne želi biti ni članica spomenutog Odbora, o čemu je pismeno izvijestila predsjednika Sabora.

Podsjetimo, njena ostavka na mjesto predsjednice je prihvaćena 9. listopada 2008. godine. Na ostavku se odlučila nakon što se njeno ime pojavilo kao ime jedne od osumnjičenih u akciji Indeks.

Mlikotin Tomić se stavlja na teret da je "progledala kroz prste" nekolicini studenata i pustila ih da prođu na ispitima. Ona je rekla kako se ne osjeća krivom za spomenute optužbe, a u pismenoj ostavci koju je podnijela saborskom Povjerenstvu, navela je kako je proteklih tjedana bila izložena "brutalnim napadima i optužbama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukazala je i na činjenicu da u njenom slučaju teza "nevin si dok ti se ne dokaže suprotno" nije vrijedila te da su narušena njena osobna građanska, ali i akademska prava.

"U takvim okolnostima moje sudjelovanje u radu Povjerenstva za mene postaje skoro nemoguće, a također otežava rad i djelovanje drugim članovima Povjerenstva", navela je Mlikotin Tomić u obrazloženju svoje ostavke i na mjesto članice Povjerenstva.

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara