Deset godina zatvora i 330 tisuća eura kazne za Finca koji je virusom HIV-a zarazio pet žena

Deset godina zatvora i 330 tisuća eura kazne za Finca koji je virusom HIV-a zarazio pet žena

ZBOG namjernog prenošenja virusa HIV-a nezaštićenim spolnim odnosom s nekoliko žena, 25-godišnji Finac dobio je deset godina zatvora. Sud u Rovaniemiju izrekao je Aki Matti Hakkarainenu presudu na sveukupno 20 točaka optužbe.

Hakkarainen je u periodu od 1999. do 2004. godine imao spolne odnose s nekoliko žena, unatoč činjenici da je bio svjestan kako je virusom HIV-a zaražen od svoje šesnaeste godine, prenosi Helsinki Sanomat.

Povrh svega, žrtvama mora platiti i odštetu u ukupnoj visini  od 330 tisuća eura, čime pet žrtava, koje su ga i tužile, nisu bile u potpunosti zadovoljne. Od njega su tražile sveukupno pola milijuna odštete. Jedna od žrtava dobila je 55,000 eura dok su ostale četiri dobile po 45,000 eura svaka, zbog zaraze smrtonosnim virusom. Nadalje, na osnovu psihičkih trauma koje su te žrtve proživjele, svaka od njih dobila je dodatnu odštetu u visini od 600 do 8,000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim tih pet žena, Hakkarainen je imao nezaštićeni spolni odnos i s još 16 žena, koje su isto tako u opasnosti od zaraze virusom HIV-a.

B.V.
Foto: Helsinki Sanomat

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara